tag:blogger.com,1999:blog-5981867917314975354.post2721233957950640417..comments2024-03-07T08:04:36.060+01:00Comments on С нож и вилица в ръка: Боб по флорентински и паста с черно зеле - Zuppa di fagioli alla fiorentina e pasta con il cavolo nero Ivana Krasteva-Pieroni http://www.blogger.com/profile/05930590972221449974noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-5981867917314975354.post-8807970218948706572015-01-25T23:06:14.309+01:002015-01-25T23:06:14.309+01:00Не съм по пастата, но бобец бих си сготвила, ако п...Не съм по пастата, но бобец бих си сготвила, ако попадна на това зеленце.veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5981867917314975354.post-41279910606536180092015-01-21T18:47:20.284+01:002015-01-21T18:47:20.284+01:00Черното зеле стана ясно, че тук го не знаем, обаче...Черното зеле стана ясно, че тук го не знаем, обаче бобчето ще си го направя и то много скоро, докато има праз! Прегръдка!Pavlina Petkovahttps://www.blogger.com/profile/16840846765892741922noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5981867917314975354.post-45736545788064703152015-01-20T21:20:33.915+01:002015-01-20T21:20:33.915+01:00Ели,
Тили,
благодаря ви!
Видях в гугъл какво е ...Ели, <br />Тили, <br />благодаря ви! <br />Видях в гугъл какво е манголд и съм доволна, че разбрах как му казват на български! Тук е биетоле! Не, не е това черно зеле и е съвсем различно на вкус! <br />Хубава вечер! Ivana Krasteva-Pieroni https://www.blogger.com/profile/05930590972221449974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5981867917314975354.post-63727570023708771592015-01-20T19:52:06.930+01:002015-01-20T19:52:06.930+01:00Интересен зеленчук. И аз като Снежи пролетта приба...Интересен зеленчук. И аз като Снежи пролетта прибавям към боба коприва, лапад, лобода или киселец, особено на постния. А манголдът може би наистина се доближава малко до това зеле (поне на визия, на вкус не знам)<br />И двете предложения са много апетитни!<br />Поздрави и приятна вечер, Ив!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5981867917314975354.post-28817496807169929762015-01-20T12:02:04.099+01:002015-01-20T12:02:04.099+01:00В едно от кулинарните гръцки предавания видях боб ...В едно от кулинарните гръцки предавания видях боб с листа от манголд Ваня.Имаме манголд - листно цвекло, правим от него сарми, супи, пробвах и с бял боб.Семена от манголд се продават в България, който желае може да приготви по този начин рецептата.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5981867917314975354.post-50759210537257781182015-01-20T09:10:03.150+01:002015-01-20T09:10:03.150+01:00Интересна е тази рецепта за боб с коприва, Снежи!...Интересна е тази рецепта за боб с коприва, Снежи! Ще чакам да го направиш! Любопитна съм! :)<br />Прегръдка! Хубав вторник! <br />Ivana Krasteva-Pieroni https://www.blogger.com/profile/05930590972221449974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5981867917314975354.post-70357648304304619242015-01-20T09:08:15.439+01:002015-01-20T09:08:15.439+01:00Роси, наистина разнообразието от риби, сирена (око...Роси, наистина разнообразието от риби, сирена (около 400 вида), треви разни е голямо! Често не слагам рецепта, защото или не знам как се казва рибата на български или пък продукта е много скъп за българския пазар, а и може да не се предлага! Не намерих и никаква информация за черното зеле на български! <br />Прегръдка! Хубав вторник! Ivana Krasteva-Pieroni https://www.blogger.com/profile/05930590972221449974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5981867917314975354.post-26332107835340915802015-01-20T05:49:33.477+01:002015-01-20T05:49:33.477+01:00Хареса ми различната рецепта за боба, ама това чер...Хареса ми различната рецепта за боба, ама това черно зеле и аз не съм срещала в България. Сетих се обаче, гледайки снимката, за нашенската рецепта боб с коприва. Действа утешително, докато не дойде моментът да опитам и това черно зеле. Благодаря за новостите, Ив! Видя ли със сигурност няма да отмина, този нов зеленчук. Поздрави сърдечни и прегръдки!Снежанка Драгомирова-Eltihttps://www.blogger.com/profile/05940570868329720837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5981867917314975354.post-81619302241062830362015-01-19T20:45:52.903+01:002015-01-19T20:45:52.903+01:00Ванче,от предаването Кулинарна идилия с Лидия по Ф...Ванче,от предаването Кулинарна идилия с Лидия по Фиеста ТВ ми бе направило впечатление безброй голямото ви разнообразие от листни и всякакви други нечувани у нас зеленчуци,пък риби и сирена колко най-различни,благородно завиждам за разнообразието,което имате!Без съмнение и двете рецепти радват небцето,поздравления!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5981867917314975354.post-272230011826389742015-01-19T20:37:19.193+01:002015-01-19T20:37:19.193+01:00Да ти е сладко, Мъхче:)! Зарадва ме, че ти харесва...Да ти е сладко, Мъхче:)! Зарадва ме, че ти харесват! <br />Хубава вечер! Ivana Krasteva-Pieroni https://www.blogger.com/profile/05930590972221449974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5981867917314975354.post-87237806728123339002015-01-19T19:05:45.998+01:002015-01-19T19:05:45.998+01:00А тези всичките предложения отговарят точно на нещ...А тези всичките предложения отговарят точно на нещата, които ям в момента. С радост ще си ги приготвя. Само за мен!<br />Поздрави, Ивана!Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5981867917314975354.post-32743726841847225692015-01-19T18:54:45.445+01:002015-01-19T18:54:45.445+01:00Благодаря, Ирма! Сега е сезона му, но е малко скъп...Благодаря, Ирма! Сега е сезона му, но е малко скъпичък и като е непознат може да не рискуват да го продават! Бобът е вкусен, но пастата обра овациите на Роби :)! <br />Поздрави! Хубава вечер! Ivana Krasteva-Pieroni https://www.blogger.com/profile/05930590972221449974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5981867917314975354.post-36859992224409118512015-01-19T18:00:06.422+01:002015-01-19T18:00:06.422+01:00И аз не съм го засичала това черно зеле в тукашни ...И аз не съм го засичала това черно зеле в тукашни магазини, но съм го виждала някъде и не помня къде - може би в кулинарно предаване...<br />Много вкусни ми изглеждат и двете ти предложения, Ивана! Особено постното. :) Да ви е сладко, мила!<br />Поздрави сърдечни!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5981867917314975354.post-72447699097933373712015-01-19T17:10:59.583+01:002015-01-19T17:10:59.583+01:00Вкусно е, Гери! Знам, че няма, но може да дойде и ...Вкусно е, Гери! Знам, че няма, но може да дойде и до Б-я! Имаш рецепта под ръка вече:)! <br />Поздрав и за теб! Ivana Krasteva-Pieroni https://www.blogger.com/profile/05930590972221449974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5981867917314975354.post-33003767694949234442015-01-19T17:03:57.928+01:002015-01-19T17:03:57.928+01:00Хм, аз даже не съм и виждала в България това зеле....Хм, аз даже не съм и виждала в България това зеле... Но ще последвам съвета ти при първа възможност, Ванче, звучи вкусно! :)<br />Поздрави!Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.com