Тъй като Зиче от ''Черпак с мерак'' ме зарази с идеята си за пълнен лук ....речено -сторено:)) ....Ама как се облизва Роберто :))....че и критика ми дръпна - що до сега не съм му готвила това :))..
Зиче , аз само го опитах ,но и на мен хареса страхотно и аромата на лук един такъв ненатрапващ се ,чудесен !
Благодаря за рецептата , аз малко я поизмених според вкуса на Роби .
Вчера пък открих в едно списание пълнен лук само със зеленчуци . Някох ден ще опитам и нея. А да напиша сега и как го приготвих:)))
Почиствате от люспите големи глави лук. Издълбавате ги с помощтта на малка лъжичка . Бланширате за 2 мин. в подсолена вода , а може да бланширате целите глави лук и после да ги издълбаете . Да не забравите да си отрежете красиво капаче :). В тиган с малко зехтин запържвате ситно нарязан морков, стебло целина , нарязани на дребно гъбки , кайма. Прибавяте магданоз, чер пипер , 1 с. л. доматено пюре ,посолявате и оставяте на умерен огън до извиране на излишната течност .
Охладените и изцедени от водата глави лук пълните с така приготвената смес .Слагате отгоре капачетата и в тавичка с малко олио и вода печете около 20 мин. Изваждате , отстранявате капачетата слагате върху всеки лук плочка топено сирене ( или настърган кашкавал) и връщате тавичката в изключената вече фурна да се поразтопи сиренето . !
С чашка червено винце :))..наздраве и да ви е сладко!
Голяма вкусотийка!
ОтговорИзтриванеОбичам Зиче, обичам и теб!
Двете на едно място е огромно удоволствие за мен!
Целувам те Ийв:*)
Благодаря ти ,Кате :*...целувки и за теб ...имам чувството ,че те познавам от 100 год.:),а пък са минали едва 2 месеца откакто те открих :) !
ОтговорИзтриванеЧао аморе и хубава вечер ! Прегръдки силни ,силни :) !
И АЗ ВИ ОБИЧАМММММММ....
ОтговорИзтриванеИвана,много ти Багодаря за доверието и твоята рецептамного ми хареса и се е получило уникална вкусотия ..личи си ....и ще се прави ,защото много ги харесваме пълнените лукчета.
Поздрави на Роберто ;);)
Прегръщам те силно!
Гледах го при Зиче, сега и при теб:) Страхотен изглежда този лук!
ОтговорИзтриванеДа е жива и здрава Зиче,дето ти е дала идеята и да си жива и здрава и ти, където я сподели с нас и да сме живи и здрави всички...
ОтговорИзтриванеМного ми допадна този апетитен пълнен лук ,ще го пробвам скоро.
Сърдечни поздрави!
Благодаря Зиче :)вече си знаеш -рецептата е супер ,Роби е поздравен :) ...всичко е на мястото му:)).
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви Траяна,Мира ,че отделихте време за мили коментари :) !
Прегръдки за всички ви !
С нож и вилица....и този пълнен лук може да отиде много винце,Иванче!
ОтговорИзтриванеГоляма вкусотия,ама със Здравчето сте големи подстрекателки!
Ще взема да го направя и аз!
Страхотно си е хапнал Роби,напълно го подкрепям за критиката,по-често да му го приготвяш на момчето!
Хубав петък,мила моя!