Продукти:
400 гр. пилешка кайма
1 яйце + 1 жълтък
1 скилидка чесън
50 гр. настърган пармезан
1 филия сух бял хляб
щипка насъргана лимонова кора
щипка издийско орехче
щипка чер пипер
сол
зехтин
100 гр. сварен зелен боб
галета
В купа сложете каймата, яйцето и жълтъка, омекналия в малко вода и натрошен бял хляб, пармезана, счуканата скилидка чесън и всички подправки. Посолете и омесете каймата добре. Приберете за час в хладилник.
Намажете с малко зехтин голямо парче стреч фолио. Разстелете каймата отгоре и оформете правоъгълник.В средата му наредете сварения зелен боб. С помощта на фолиото завийте каймата на руло. Намажете я с разбит белтък. Поръсете с галета.
Полейете приготвеното руло със струйка зехтин. Сложете го в тава застлана с хартия за печене, покрай него добавете овкусени с розмарин и чесън картофки и изпечете на 170 гр. за около 40-45 мин. Непосредствено преди да го извадите от фурната го полейте отново със зехтин.
Сервирайте с гарнитура от сварен зелен боб подправен с лимон, зехтин и щипка пресован чесън и печени картофки!
Да ви е сладко :)! Чаооо!