Нямах ядовете на Пепи относно перушината на целия пернат вид на планетата, моите не бяха отстреляни в някоя гъста гора, а купени от магазина и оскубани до шушка! Сигурно е, че нямаха и онзи див горски вкус, но приготвени по нейната рецепта станаха много, ама много вкусни !
Пепи, аз ти благодаря за супер рецептата и ще пробвам онази с бирата за която ми каза в най-скоро време!
Яребичките бяха добре охранени, та спокойно предвидих по една на човек, тоест две - за мен и Роби! И като го знам как ''обича''месо значи за мен беше яребица и половина, аз съм по-видния канибал в къщи!
Та на рецептата:
2 яребици
2-3 гъби каквито си искате
1 с.л. ориз
4 ленти тънко нарязан пушен бекон
100 мл. зеленчуков бульон (при Пепи-пилешки)
100 мл. червено вино
1 с.л. захар
2 големи глави лук
зехтин
чер пипер
сол
лимонов сок (половин лимон)
бучка краве масло
Нарежете лука на полумесеци и го претрийте с малко сол. В купичка сложете омекналото краве масло, лимоновия сок, сол и щипка чер пипер. При Пепи има и канела, аз имам един не особено вкусен спомен от пиле с канела затова я прескочих. Объркайте всички подправки в купичката и намажете птичките отвътре и отвън. Нарежете 1/2 глава лук на ситно, задушете лука в малко олио, сложете нарязаните на дребно гъби и ориза. Налейте чашка топла вода и гответе докато ориза набъбне. В коремчето на всяка яребичка сложете по 1 с.л. от плънката. Увийте по две ленти бекон около всяка птичка. Аз използвах за печене глинен съд. На дъното му сложете претрития със сол суров лук, сложете отгоре яребиците и налейте виното в което сте разтворили захарта и бульона. На мен ми остана от плънката, та сложих и нея. Изпечете ястието на 180 гр. за около час и половина.
Е, че много вкусно си беше....пробвайте и да ви е сладко:)!
Чаооо и хубава нова седмица!