16.08.2024 г.

Пилешки пастет със салвия и червено вино


Продукти:
500 гр. пилешки дробчета
2 глави лук
1 ч.л. мариновани капери
2 рибки аншоа
5-6 листа салвия
100 мл. червено вино
сол 
щипка черен пипер
30 мл. пилешки бульон
50 гр. краве масло
50 мл. зехтин 


В тиган загрейте зехтина, сложете нарязания на ситно лук, 2-3 с.л. вода и задушете до омекване. Почистете дробчетата от ципите, нарежете ги на малки парченца и ги прибавете към задушения лук. Налейте виното, посолете, овкусете с щипка черен пипер. Прибавете каперите и аншоата. Гответе 20-25 мин. до изпаряване на виното. Дробът да остане почти на мазнина. Свалете съда от огъня и овкусете със ситно нарязаната салвия. В блендер излейте пилешкия бульон (може и топла вода) прибавете дробчетата и смелете  до гладка консистенция. Изсипете получения пастет в подходящ съд и залейте с разтопеното краве масло. Консумирайте за около седмица. 
Да ви е сладко :) ! Чаооо!