Пица с песто дженовезе и моцарела
Всеки има своя предпочитана рецепта за тестото за пица . Ето и моята :
250 мл. вода (хладка)
20 гр. мая
50 мл.зехтин
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
брашно колкото поеме
От изброените продукти замесвате меко тесто ,което оставяте да втаса около час. Разточвате втасалото тесто върху хартия за печене , надупчвате с вилица и слагате в загрята фурна . Печете пицата до полуготовност, изваждате от фурната и намазвате на дебело с паста дженовезе. Прибавяте нарязаната моцарела и доматките и връщате във фурната за доопичане .
Добър апетит :)))!!!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеа тук има вода, но няма брашно:!
ОтговорИзтриванеСонче , ама нали съм написала ''брашно колкото поеме '' .....:)
ОтговорИзтриване