14.01.2012 г.
Пъстърва на фурна
И отново на любимата ми тема-риба:)! Този път пъстърва, а рецептата е отново от енциклопедия на италианската кухня.
Пъстървата (около 600 гр.) осолявате отвътре и отвън , поръсвате с чер пипер и поливате със сока на един лимон. Нарязвате на дребно един стрък целина, малък морков и половин главичка лук. Прибавяте и нарязани на четвъртинки чери доматки. Всичко това посолявате ,обърквате със ситно нарязан магданоз и пълните рибата . Отвора забождате с няколко клечки за зъби. Поставяте рибата върху алуминиево фолио в тавичка .Около нея слагате от останалата плънка . Заливате с чашка уиски .Върху рибата нарязвате половин пакетче краве масло . Загъвате с фолиото и печете 40 мин. в предварително загрята на 180 гр. фурна .
Наздраве с чаша бяло вино :)!!! Чаооооо и хубава събота и неделя :*!!!
Пъстървичката е безумно вкусна риба, а твоята Ивана е прекрасно приготвена.
ОтговорИзтриванеПоднесла си я много красиво и апетитно.
Силни приятелски прегръдки мила моя ИВВВ...
Забравих да ти кажа за дедко ,....каза че заека така е много примамлив и иска да му го правя.:) Само заек ще ни трябва ,че нямаше на магазините , вчера търсих да купя.:)))
ОтговорИзтриванеОще една вкусна рецепта, а и няма как, рибата е от вкусните, ти си я сготвила, просто нямам думи! Резултата е налице. Снимките са достатъчно красноречиви! Хубави почивни дни и от мен, Миличка! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЕх, че си я докарала! като за изложба! Чудесна рибка!
ОтговорИзтриванеАз ще си поровя из кухнята ти и сто процента ще си открия нещо друго за похапване!
ОтговорИзтриванеПрегръдки аморе*)
Аз не бих отказала пъстърва-твоята изглежда много вкусна.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ви ,момичета ! Хубава нова седмица на всички ви !:*
ОтговорИзтриванеРибата е болната ми тема :( Толкова я обичам, но хич не мога да я приготвям. А пъстървата е много вкусна рибка. Твоята изглежда престъпно вкусно и как ми се иска да се пресегна и да си взема....
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава седмица!