30.03.2012 г.
Домати с яйца
Рецептата е от списание''Subito pronto'' и в оригинал е със спанак . Не ми се намираше в къщи ,но имах от тази зеления (агрети) на която не знам даже дали има българско име . Ако някой знае ,моля да ми каже!
Ще стане вкусна с всичко зелено коприва ,лапад ,спанак - яйцата се обичат с тревите :))
Сварете в подсолена вода агретите , прецедете ,посолете отново леко и подправете със зехтин и няколко лимонови капки.
Отрежете капаче на доматите ,почистете ги отвътре с малка лъжичка от месестата част ,леко посолете . Загрейте малко олио в тиган и потопете доматите за по 2-3 мин. като внимавате да не омекнат много.
Извадете и оставете върху кухненска салфетка да се оцеди мазнината.
В тиганче със силно сгорещено олио изпържете яйцата. Напълнете доматите със зеленията и отгоре поставете по едно яйце. Поръсете с малко смлян чер пипер .
Сервирайте топли с препечени резенчета хляб. Рецепта много обикновенна ,но много вкусна бърза!
Да ви е сладко :) !!!
Рецептната е НЕВЕРОЯТНА!!!!!!
ОтговорИзтриванеБраво!!!!!!!!!!!!!!!!!Непременно ще я направя още в неделя!
ОтговорИзтриване:)) Благодаря ,Вили ,Тони ! Хубав уикенд :)!
ОтговорИзтриванеПрекрасни са , Ивче!Лесно и вкусно!
ОтговорИзтриванеСтрашно апетитно :)
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Много красиво си ги наредила! И поднесени с това препечено хлебче съм сигурна, че са били супер! Поздрави!
ОтговорИзтриванеОтново интересно предложение,Ивана.Поздравления!
ОтговорИзтриванеПриятни почивни дни!
Страхотно е, толкова леко и същевременно ефектно и красиво ястие! Отново те поздравявам за интересните рецепти! Приятни почивни дни!
ОтговорИзтриванеИвана, това ми звучи доста свежо и ще го правя със сигурност в задаващите се хубави дни!
ОтговорИзтриванемерси, че сподели и хубав уикенд!
Ммм, много свежа идея! Изглежда вкусно и сочно! Прекрасни почивни дни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,момичета :) ! Хубав и слънчев уикенд и на вас!
ОтговорИзтриванеБързо,лесно ,вкусно и много свежо предложение!
ОтговорИзтриванеЩе се пробва!
Леле,каква вкусотия!!!
ОтговорИзтриване