Замених прошутото с бекон ,а за пекориното изобщо не се реших да сложа ...стигаше ми вкуса на бекона, да се подложа на експеримента -риба със сирене щеше да ми дойде малко в повече ....Рецептата е от тук и ако все пак решите да я опитате - ето я:
Продукти :
1 пъстърва около 300 гр.
100 гр. бекон
50 гр. галета
1 връзка магданоз
скилидка чесън
1 чаша бяло вино
1 к.ч. зехтин
сол
2 с.л. оцет, 2 с.л. вода
Почистената и измита риба мариновайте за кратко с оцета и водата . В купа объркайте добре галетата ,ситно нарязания магданоз, пресованата скилидка чесън ,сол и зехтин .
Напълнете рибата и започнете да я увивате с тънко нарязани ленти бекон . Подмажете тавичка с олио я прехвърлете вътре . Печете в предварително загрята фурна на 180 гр. 15 мин. Извадете тавата и полейте рибата с бялото вино . Запечете отново за 15 мин.
ООоо,задължително ще ми хареса...!Кога сготви, кога снима!
ОтговорИзтриванеРибката е от снощната вечеря ,Бети :)) ....за обяд тепърва се втурвам в кухнята :)) ! Хубава събота :) !
ИзтриванеВанче тъкмо имам във фризера пастърва и не знаех какво да я правя а тази рецепта много ми хареса.
ОтговорИзтриванеТолкова хубаво е станало и много апетитна.
Прегръщам те мила моя!!!
Благодаря ,Зиче :)...да ти е сладко ,мила :* !
ИзтриванеПрегръдки и хубава събота и неделя !
Не обичам риба, но това изглежда чудесно!
ОтговорИзтриванеЦелувки*)
Благодаря ,Кате :) ...целувки и за теб :* !
ОтговорИзтриванеСупер, и аз правя такава рибка. Обаче преди малко я видях и във ФБ-май там не съм те разпознала явно, а си ми приятелка, хи-хи...шарен свят!
ОтговорИзтриванеПриятен ти уикенд!
Ивана, объркала съм се -ето сега вече ти изпратих покана за приятелство. Но, впечатлих се, че сме родена на една и съща дата - усещах аз, че сме от една порода!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Мария :) ....не знам как е при теб ,но аз много си харесвам рожденната дата ...и числото и месеца:)) !
ИзтриванеХубав уикенд :)!
Ивче, изглежда страхотно! Непременно ще ми хареса вкусът:)
ОтговорИзтриванеМного интересно предложение, обичам пъстървата и ще я пробвам с прошуто. На скара дали ще стане?
ОтговорИзтриванеХубава неделя от мен и лека нощ :)
Рецептата е чудесна Ванче, но за мен без бекон. У нас бекона не е на особено почит, но пък рибката е много обичана. Твоята рецепта и без бекон е многообещаваща и човек би могъл да си оближе пръстите.
ОтговорИзтриванеПрегръдки, мила и една приятна вечер от мен!
Аз съм от онези, които непременно биха опитали;) Че и със сирене;)
ОтговорИзтриванеЧУдесна пъстърва, Ивана!
Отдавна не съм влизала,но още щом видях тази красота нямаше начин да те подмина мила!
ОтговорИзтриванеизглежда невероятно,и бих рискувала да я опитам !
прегръдки и прекрасна неделя ти желая!
И на мен би ми харесала тази рецепта-как е препечена отгоре.....
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер,мила!
Ив, вече те похвалих, ама пак да си кажа аз, че това е уникална рецепта, а поднасянето... по-добре да седна...:):):). Целувки от мен и приятна нова седмица!
ОтговорИзтриванеКрасиво изглежда рибката така нивата като вързопче,Ив!Винаги е добре да се експериментира умерено,създава разнообразие,нали?!
ОтговорИзтриванеПрегрдки,мила!
Благодаря ви ,момичета :) !Ще се радвам да споделите мнение ,ако приготвите рецептата :) ! Хубава нова седмица и голяма прегръдка от мен :* !
ОтговорИзтриване