Продукти:
130 гр. брашно
70 гр. картофено нишесте (може да замените с царевично или пшенично )
100 гр. краве масло
100 гр. захар
2 яйца
1 ванилия
1/2 пак. бакпулвер
60 гр. шоколадови капки
шепа стафиди
100 гр. царевичен корн флейкс
Накиснете стафидите за 10 мин. в хладка вода или ром (ако предпочитате ). Включете фурната на 170 гр. ! Брашното и нишестето размесете с бакпулвера , захарта , ванилията . Добавете омекналото краве масло , яйцата , шок. капки и стафидите . Бъркайте сместа докато усвоите добре всички съставки .
Сипете в чиния корн флейкса . С малка лъжичка вземайте от сместа и овалвайте в царевичните люспи . Топчетата трябва да заприличат на малки таралежчета :) !
Наредете ги на разстояние в тава покрита с хартия за печене . Изпечете сладките на 170 гр. до покафеняване . Охладете на решетка и .....хапнете :) ! Да ви е сладко !
Чаоооооооо ! С прегръдка за хубава вечер !
Ив, отново много интересна рецепта! И стил на поднасяне! Много свежо и вкусно и едно такова слънчево, типично за теб!
ОтговорИзтриванеВелико! Ти пак успя да ни изненадаш!
ОтговорИзтриванеПриятна и прохладна вечер!
Ванче, както и да се казват, страхотни са! И изглеждат много вкусно...
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Наистина са много красиви и името, както и видът им, са интригуващи! Ивче, много ме радват снимките и за кой ли път се облизвам :) Прекрасна вечер, прекрасно приятелче!
ОтговорИзтриванеСигурно и Шехерезада е похапвала от тях,за да има сили да разказва приказките през 1001-та нощ....:))Приказна рецепта,Ив!Поздрави и за Сашка!Прегръдки:)!
ОтговорИзтриванеПросто...шармантно
ОтговорИзтриванеТакива едни ми изглеждат, вкусни и пръхки, ....ще обера трохите след себе си...Прегръдка!
ОтговорИзтриванеЧудесни са Ив ... и се приготвят светкавично :)
ОтговорИзтриванеСигурна съм че повече време ти е отнело да си ги заснемеш и да ни ги покажеш в най- блестящия им вид :) Чудесни снимки !
Ще си ги направя и аз един ден :)
С прегръдка за теб !
Вкусотия и страхотни снимки!
ОтговорИзтриванеИв, рецептите ти винаги са оригинални и различни и винаги ме изненадваш! Прекрасни рози, мила и камъка е прекрасен! Прегръдки, с пожелания за прекрасно лято!
ОтговорИзтриванеСтрахотни сладки - красиви и много апетитни, Ванче!
ОтговорИзтриванеПоздравления за рецептата :)
Бях заинтригувана първо от името, а сега съм очарована и от рецептата -
ОтговорИзтриванеизглеждат много фини, красиви и нежни.
Благодаря, Ивана, че сподели с нас това изкушение.
Сърдечни поздрави,
хубаво и усмихнато лято, Диана
Много мили думи сте ми написали , момичета :) ! Благодаря ви от сърце !
ОтговорИзтриванеС прегръдка и пожелание за хубав уикенд :* !
Ив, голяма красота, естествено че са и вкусни! Много оригинален десерт!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубаво лято!
Благодаря ,Тили ! Хубаво лято и за теб !
ОтговорИзтриванеПрегръдка !
Разкошни и много бързи. Само да питам с миксер ли се бъркат?
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Траянче :)...не , с лъжицата се бъркат :) !
ИзтриванеМного ми хареса рецептата, а и страхотни снимки, изкушават те да си грабнеш една :)))
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат ден!
Ваня,наистина са като тези пустинни рози,имам такава като твоята и аз от Тунис.
ОтговорИзтриванеА бисквитките ти са невероятно ефектни и без съмнение невероятно вкусни!като добавим и бързи се превръщат в един уникален десерт!
Успешна нова седмица с повече усмивки!
Благодаря ,Диана , Роси :) !
ОтговорИзтриванеХубава и спорна нова седмица , дами !
Прегръдка от мен !
Много са красиви тези сладки!:)Браво! :)
ОтговорИзтриванеЩе ги направя и аз тези дни.
Имам подарък същата роза от приятели,които се върнаха от Тунис и ни гостуваха миналия месец.
След картофките-миди,които станаха много вкусни,това е втората рецепта,която си избрах.
Поздрави и хубав ден от мен! :)
Изключително сполучлива, точна и лесна рецепта!Благодаря за споделянето!Станаха невероятни, само че изчезват докато пиша��
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Лидия! Радвам се, че ви е харесала рецептата и ...така е, свършват на минутата :)!
ИзтриванеХубава неделя!