Не така стои въпроса обаче днес....Преди 2 месеца след голямо мрънкане от моя страна, че не може да живееш на село и да нямаш две кокошки Роби най-после кандиса и ми купи 4! Радост голяма:))...направи им Роберто кокошкарник за чудо и приказ - дървен, отвън с медна ламарина, две стъпалца да влизат и излизат на воля, хранилка, полог и всичко за да бъдат щастливи! Аз от първия ден се занадявах за яйца...''.малки'' са - казва Роби, -''яйца чакай напролет''! Да ама, когато си щастлив може да не дочакаш пролетта за снасяне:).... отивам сутринта и какво да видя....едно яйце се мъдри до оградата, бягам да взема фотоапарата да увековеча момента, а като се върнах - хоп едно друго, топло, топло в хранилката...а, кажете сега как да не е щастлив човек! Ама пак казвам ..зависи кога ги намираш:)!
Някой ще попита...какво общо има заешката попска яхния с всичко казано дотук ....ами няма нищо общо, просто не можех да оставя тази важна новина за накрая :)....
А рецептата : тя е от тук и този път ще я копирам, че след малко тръгваме по гости! Канени сме на вечеря в братовчед на Роби, женен за доминиканка и доколкото разбрах вечерята ще е от нейната кухня! Любопитна да разбера какво ядат в Доминиканската Република се порових из нета .....и там готвели хубаво :)....!
Да повторя: рецептата е копирана от тук, но снимките са си мои, а яхнийцата хапнах снощи, .....пак сама! Роби заек не яде!
Необходими продукти
- 750 г месо от заек
- 500 г арпаджик
- 1-2 глави (100 г) кромид лук
- 1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
- 1 с.л. (20 г) доматено пюре
- 10 скилидки чесън
- 1 с.л. (10 г) брашно
- 1-2 бр. (100 г) домати
- 1/4 ч.ч. (50 мл) вино
- 1/2 бр. лимон
- 2 бр. дафинов лист
- 1 ч.л. (5 г) червен пипер
- 4-5 зърна черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
Месото на заека, нарязано на парчета, се пържи в сгорещената мазнина, след което се изважда. В същата мазнина се задушава дребно нарязаният лук, а след това се прибавят доматеното пюре, брашното, червеният пипер, дафиновият лист, черният пипер, половината от виното, малко бульон или топла вода и сол. В соса, след като заври, се прибавя месото. Когато поомекне месото, се прибавя арпаджикът, предварително задушен в останалата мазнина, чесънът и обелените домати, нарязани на дребно, резенчетата от лимона и останалото вино. Ястието се оставя да къкри на тих огън до готовност.
Чаоооо! Хубава съботна вечер!
Ив, ако знаеш как ме разсмя, ама и теб си те бива. Как да не радост, то си е събитие! Зейчето е страхотно, Роби ще съжалява! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеСъбитието е голямо и трябва да бъде увековечено подобаващо! А яхнийцата предполагам е много вкусна. Роби само губи като не яде такива вкусотийки.
ОтговорИзтриванеИ на теб хубаво изкарване на гостито!
ОтговорИзтриванеПоздравления за кокошките, друго си е да си имаш пресни яйчица :)
А яхнията е чудесна, това е един от начините, който се харесва и у нас.
Поздрави и хубав неделен ден!
Еее, Ваня при теб яйцата ще са гарантирани- пресни и от свободни и щастливи кокошки. То си е за радост това, а на нас остава да следим твоите интересни рецепти с яйцата и не само. Поздрави! И ще чакаме рецепти и от Доминикана...
ОтговорИзтриванеПоздравления!
ОтговорИзтриване/Затварям, че съм на диета! А така хубаво и вкусно изглежда този заек! Роби много те обича - оставил е всичко за теб!
Аз така ям пача, агнешко../ Усмивки!
Голяма си скица Ив :)
ОтговорИзтриванеПопската яхния е чудесна и много вкусна, обаче извинявай, ама кокошките ти обраха точките на публикацията :)
Сега отивам да спинкам със широка усмивка на лицето, и какво ли ще сънувам?
Прегръщам те мила! Много са ти готини кокошките :)
И аз като Роби заек не ям или поне, ако не ми кажат :), но да събирам яйчица умирам от кеф. Само дето сега като ходя при нашите не се сещам да им претършувам кокошарника :)) Но като бях малка през 5 минути проверявах "труда" на кокошките и пуйките (защото и пуйки си имахме). Така, че разбирам радостта ти и така ме усмихна публикацията ти, че чак кокошки ми се прииска да си взема. Поздрави и прегръдки!
ОтговорИзтриванеИ на мен много ми липсват домашните яйца! Досега не осъзнавах колко много яйца ползвам ... винаги свършват бързо и Стефано често тича до магазина!
ОтговорИзтриванеА зайчето изглежда много вкусно, но и ние спряхме да ядем заешко тъй като си имаме декоративно зайче за домашен любимец!
Поздрави и хубав ден!
Да са ти честити, Ив и кокошчиците и яйчицата! А петленце имаш ли си?
ОтговорИзтриванеВкусна гозбица! Интересно как превеждаш името й на Роби?
Хубава вечер!
Да са ти честити яйчицата и да се множат:) А тази рецепта ми е любима:)
ОтговорИзтриванеКак се радвах с теб, Ив!!! Представих си всеки момент, описан тук! Представих си те и теб, пърхаща от щастие и вълнение! Колко красив човек си, да се радваш на такива неща!!! Яхнийката е чудна, мила! Много, много ти се радвам, благодаря ти за усмивките! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета ;)...от събота до сега яйцата станаха 6 и аз с нестихващ ентусиазъм търча на всеки час (като Снежи) да проверявам за още:)! Ама не щото ми се ядат толкова яйца, ами щото е много готино да ги събираш:))!
ОтговорИзтриванеБети, и тук приготвят заек по горе-долу същата рецепта и се казва ''coniglio in umido'' :)!
Хубава седмица и по една прегръдка за всички:*!
Ванче,чак аз се зарадвах на яйчицата,мила!
ОтговорИзтриванеАмам как,че то си е за хвалба и радост!
Всичко,което човек сам си отгледа носи огромна наслада от резултата!
Ето,вчера украсявах на двора една малка сребърна ела,която засадихме пролетта и като се сетих колко й треперех ще се хване ли (че друга предната година не можа) и аха вече я бях ожалила и овесила нос и тя взе,че пусна филизи.
Та,разбирам те напълно колко ти е радостно,нека са плодовити кокошчиците ти!
Заешкото е убиец!
Прегръдка!
Благодаря, Роси! Наистина е огромна насладата от труда ти! Аз така треперех за дафиновото ни дръвче, но вече се закрепи и се надявам да израсне без проблеми!
ИзтриванеПрегръдка и за теб!