Рецептата е от сп. ''Un mese in cucina'' и отдавна беше в оня мой списък, който имаме всички и за който говори Снежи е една своя публикация! Като си мисля сега освен тимбало, ако ястието се направи в тава може да се казва - баница с месо, праз лук и картофи.....много вкусно стана и ако имате малко повече време за готвене пригответе го!
1 бр. пилешки гърди
1 голям стрък праз лук
2 средни по големина картофи
4 бр. листа за баница ( ползвах ''фамилия'')
щипка майоран
щипка чер пипер
1-2 с.л. лимонов сок
сол
зехтин
Нарежете праза на кръгчета и го задушете с малко олио, вода и щипка сол. Когато омекне и остане на мазнина отстранете от котлона. Добавете ги при месото.
Обелете и нарежете на кубчета картофите. Сварете ги за 10 мни. в посолена вода. Прецедете ги и добавете при месото.
Полейте с 3-4 с.л. зехтин и объркайте хубаво сместа.
Намажете стените на дълбока стъклена купа (а може и тава както казах) с четка потопена в зехтин. Постелете 1 лист за баница и намажете с олио. Сложете втория и пак намажете с мазнина. Постъпете и с третия лист по същия начин. Изсипете плънката, изравнете сместа и покрийте последния лист. Намажете го с манина и изпечете тимбалото на 160 гр. докато корите получат приятен светло кафяв загар.
Готовото ястие обърнете в чиния. Нарежете на парчета и сервирайте топло със салата по желание!
Да ви е сладко:)! От мен чаоооо и топла, уютна вечер!
Браво Ив!
ОтговорИзтриванеТи си чудесна!
Мм, отново в стихията си, Ив! Много вкусно, много!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Боряна,
ОтговорИзтриванеДани! Хубаво утре, дами!
Да ... топла и уютна и твоята вечер да е Ив! Много вкусна баничка си приготвила :)
ОтговорИзтриванеИ аз така ще кажа, Иве, чудесна си!
ОтговорИзтриванеСтрахотна идея!
ОтговорИзтриванеОпределено е чудесно, Ванче, просто голяма вкусотия си поднесла! :) Да ви е сладко и хубав ден!
ОтговорИзтриванеДани,
ИзтриванеЙоли,
Иглика,
Гери,
благодаря ви, мили дами за отделеното време и хубавите думи!
Желая ви спокоен и топъл уикенд!
Ах,ти,вълшебнице!Колко си бих главата как я опече така на кръг тази вкусотия,докато разглеждах снимките и сега влизам тук и разбрах!Сууупер,никога не бих се сетила да го изпека в такава купа.
ОтговорИзтриванеРоби е един щастливец с толкова талантлива дама на сърцето му!
Тимбалото е много,много вкусно и много оригинално!
Хубав уикенд,мила!
:)) Благодаря, Роси! Колко страх брах купата да не се спука, щото си мислех, че няма да издържи на температурата (не е огнеупорна).
ИзтриванеНе знам кой от двама ни е по щастлив, но аз определено съм щастлива с него :)!
Спокоен и уютен уикенд и на теб! Прегръдки!
Аз и в тава да го направя пак тимбало ще го нарека, много ме изкефи името. Страшни рецепти показваш, Ив! Обожавам такива различни, интересни, атрактивни и същевременно много вкусни нещица. Прегръдки от мен и прекрасни почивни дни!
ОтговорИзтриванеМного оригинално, Ив! Веднага открадвам идеята за някоя от петъчните ни вечери :) И обещавам виртуална почерпка :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки, с пожелание за хубави почивни дни!
Много оригинално тимбалче, Ив! Съчетава вкусни неща, няма начин да не сте си облизали пръстите! :)
ОтговорИзтриванеУсмихнат и вкусен уикенд от мен :)
Много апетитно, особено с доматче:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, момичета! Снежи, да знаеш, че ще си търся почерпката :), а на вас да ви е сладко в петък вечер!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Без малко да пропусна това интересно тимбаче!
ОтговорИзтриванеИв, много практична идея си споделила!
Поздрави!
Благодаря, Тили и много вкусна!
Изтриванеizglejda mnogo vkusno
ИзтриванеStraxotna rezepta,i az imam staklena kupa,no me dostracha da eksperimentiram,opekax go vav malka tortena forma,no kam smesta pribavix i te4na priasna smetana,stana 4udesno.Blagodaria ti Ivana za straxotnite idei!Pozdravi1
ОтговорИзтриванеМного Ви благодаря за страхотната рецепта. Правя я вече няколко пъти, когато с каквото месце имам, правих я и с пилешко и със свинско, все е страхотна. Към нея добавям едно готово сосче майонезено с чесън, направо заспива. Супер е. Пак благодаря.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Марианна,
ОтговорИзтриванеГале :)...радва ме, че ви е харесла рецептата, и на нас стана любима!