Продукти:
3 средни по големина картофи
1 стрък праз лук
2 глави финокио(резене)
1 стрък селъри
2 с.л. филаделфия
сол
зехтин
50 гр. настърган пармезан
сух хляб за крутоните
Нарежете праз лука, картофите, целината и финокиото на дребни парчета. Сложете ги в тенджера и покрийте с вода около 2 пръста над зеленчуците. Добавете 1 к.ч. зехтин и овкусете със сол. Варете супата докато зеленчуците омекнат. Свалете от котлона, пасирайте и добавете сиренето.
От сух хляб нарежете малки парчета. Овкусете с червен пипер, сол, риган и зехтин и запечете във фурната. Върху хартия за печене сложете настърган пармезан и оформете кръгчета, триъгълничета или други фигурки. Запечете във фурната за 5-6 мин. докато сиренето леко покафенее.
Сервирайте супата гореща поръсена с крутончета и декорирана със запечен пармезан.
Да ви е сладко и сгряващо....супата е чудесна за студен, снежен ден:)!
Чаоооо! Хубав следобед!
За студа по нашите ширини, това е вярната супа!
ОтговорИзтриванеЗа много години, Ивана! Здраве в твоя дом желая и слънце на вашата улица!
Благодаря, Мъхче от сърце за пожеланията! :)
ИзтриванеХубав уикенд!
Ванче, чудесна е! Много, много ми харесва! И колко шик си я гарнирала, точно това е думата. :)
ОтговорИзтриванеПоздрав сърдечни!
Благодаря за шика, Гери :)....ама и вкуса е шик да знаеш :)!
ИзтриванеПоздрави и от мен с пожелание за хубави събота и неделя!
Докато е още топла, слагай приборите и за мен:))) Така пък грациозно да си я поднесла! Прегръдки, мила!
ОтговорИзтриванеГореща е, гореща и прибор има....заповядай, Бонбон:)!
ИзтриванеПрегръдка и за теб! Хубав уикенд!
Знам,че вече нищо не е останало от тази прелест....,та само минавам да се пооблизвам пред снимките:))))))!
ОтговорИзтриванеПоздрави,Ивана!
Обожавам крем супа с праз и картофи, но резене не съм вкусвала (един италианец беше донесъл на мама, та сади нещо, но не се получи), единствено семена, които ми прати Аля, но май имало и по нашите аптеки.
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни.
Ах, каква прекрасна супа! Обичам всичко с финокио. Непременно ще пробвам, Ив. Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеЧудесна е Ваня, ползвам финокиото в салати, не съм пробвала в супи.Преди години бяхме засяли в градината ни това растени.Стана, но не с толкова големи глави, както го продават.Много бързо и лесно поникват семената ако са пресни.
ОтговорИзтриванеПоздрави !