Един великолепен голям бонбон Rocher! Рецептата е от тук!
Тортата е много лесна, но продуктите посочени в рецептата бяха много като грамаж за моята купа, затова някои от тях намалих! Ще ви ги запиша така както я направих аз!
Продукти:
за пандишпана:
4 яйца
4 с.л. захар
4 с. л. брашно
1 ванилия
за пълнеж:
200 мл. сметана за разбиване
200 гр. течен шоколад (нутела)
50 гр. вафли с лешников крем
50 гр. натрошени лешници
за сиропиране:
100 мл. кафе
2-3 с.л. вода
за глазурата:
200 гр. черен шоколад
30 гр. краве масло
100 мл. течна сметана
30 гр. натрошени лешници
В купа счупете яйцата и заедно със захарта ги разбийте на пухкав крем. Добавете брашното на порции бъркайки с лъжица винаги отдолу нагоре и ароматизирайте с ванилия. Застелете форма (26 см.) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете кексовата смес в нея и изпечете блата за около 20 мин. в предварително загрята фурна (180 гр.) с вентилатор. Извадете изпечения блат, охладете на решетка. Затоплете леко в микровълновата печка течния шоколад. Натрошете вафлите и заедно с натрошените лешници ги добавете към шоколада. Разбийте сметаната на твърд сняг. Отделете си няколко лъцици за измазване на тортата, а останалата смесете с шоколадоваия крем.
Нарежете пандишпана на ленти широки окола 2 см. Застелете купа с домакински найон. На дъното и подредете малки ленти от пандишпана, а покрай стените редете от дългите ленти сиропирайки всяка с охладено смесено с 2-3 с.л. кафе. Напълнете получения отвор с шоколадовия крем. Подравнете и подредете върху крема парчета от пандишпана.
Приберете тортата за няколко часа в хладилник.
Измажете охладената торта с отделената сметана. За глазурата начупете шоколада, сложете го в малка тенджерка добавете кравето масло и сметаната, разтопете на водна баня. Изчакайте глазурата да се охлади няколко мин.,добавете натрошените лешници и излейте върху тортата. Поръсете с малко натрошени лешници. Приберете тортата в хладимник за 4 - 5 часа преди да я нарежете. Спокойно може да почерпите 8 шокохолика с това количество :)!
Да ви е сладко :)! Чаоооо и спорна седмица!
Поздравления за вкусния голям бонбон! Уникална е тортата! Много ми хареса!
ОтговорИзтриванеБраво!!!
Прегръдки и целувки! :))
Знам, че ще я направиш, да ви е сладко:)!
ИзтриванеПрегръдка и от мен!
Разкошна! Просто разкошна!
ОтговорИзтриванеА как ми се прияде, не е истина :) Ще се възползвам някой път от идеята да приготвя за повод тази торта. И лесна, и ефектна, и много, много вкусна :)
Благодаря, Даре! И е всичко това което си описала :)! Намери повод и да ти е сладко :)!
ИзтриванеУау! Наистина прилича на един голям Фереро бонбон! Страхотна е, Ив! Страхотан си и ти!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Йоли! Думите ти винаги ме усмихват! :)
ИзтриванеТова няма как да не го направя! Уникална е! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЕхаааа :) Един великолепен голям бонбон Rocher!
ОтговорИзтриванеГоляма бонбонена прегръдка Ив :)
Оригинална и ефектна!
ОтговорИзтриванеПоздравления за поредното изкушение, Ив!
ZDR ! MNOGO KRASIVO I LESNO ZA PRIGOTVQNE . ISKA MI SE DA NAPRAVQ TOVA SLADKO IZKY6ENIE ,NO IMAM EDIN VAPROS -KYPATA V KOQTO SE SGLOBQVA TORTATA KOLKO DULBOKA I 6IROKA E . NADQVAM SE 4E 6TE MI OTGOVORITE , BLAGODARQ ZA KOETO .
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Купата е с диаметър 18 см. в най-горната си част! На постъпковата снимка може да я видите!
ИзтриванеПоздрави!