Продукти:
за бялото тесто:
250 гр. брашно
125 гр. краве масло
1 яйце
60 гр. захар
1 ампула портокалова есенция
щипка сол
за кафявото тесто:
250 гр. брашно
125 гр. краве масло
80 гр. захар
2 с.л. какао
1 яйце
щипка сол
още:
1 белтък
В купа изсипете продуктите за бялото тесто. Нарежете студеното краве масло на парчета. Ароматизирайте с есенцията и замесете тесто. Загънете го в стреч фолио и приберете в хладилник за 1 час..
В друга купа изсипете всики продукти за кафявия блат, нарежете студеното краве масло на парчета и замесете тесто. Приберете и него в хладилник за 1 час.
Разделете всяка топка тесто на две. На набрашнена повърхност разточете една бяла и една какаова топка на лист около 25/40 см. Намажете белия лист тесто с разбит белтък и отгоре покрийте с какаовия. Намажете и него с белтък преди да завиете на руло. Постъпете така с другите две топки тесто като този път сложете кафявия цвят отдолу. Нарежете рулцата с ширина 1 см. Наредете в тава покрита с хартия за печене и изпечете в предварително загрята на 180 гр. фурна с вентилатор за около 20 мин. Охладете на решетка.
Да ви е сладко :)! Чаоооо!
Прекрасни сладки, гарнирани с чудесни снимки!
ОтговорИзтриванеТочно такава рецепта търсих и ми я поднасяш навреме :)
Прегръдки и целувки! <3
Започвай ги ;), тя рецептата отлежава от миналата година!
ИзтриванеПрегръдка, хубав четвъртък!
Прекрасни са, Ивче!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, Дани!
ИзтриванеПоздрав сърдечен!
Смятам да ги пробвам с мас. Захарта пудра ли е или кристална? Поздрави!
ОтговорИзтриванеПробвайте и споделете :)!Захарта е кристална!
ИзтриванеПоздрав!
Златни,златни ръце имаш,Ваня,толкова са красиви сладките,че очите ми не могат да им се нагледат!И така кокетно си ги нагиздила за снимките,ех,разтопи ме с тази публикация!Пънчетата по-напред и те са шедьоври!Щастливи празници,скъпа!
ОтговорИзтриванеЧудесни сладки пак!
ОтговорИзтриване