Аз не правя често пържени закуски, то като си помисля, май ми се е случвало само 2-3 пъти за около 6 год., но тази рецепта ме изкуши, пък и заглавието толкова хубаво, а как се хареса на Роберто няма да казвам! Видях я в сп. ''Cucina moderna'', напоследък често надничам там!
Продукти за две порции:
125 гр. брашно
125 мл. прясно мляко
1 яйце+1 белтък
50 гр. захар
1 с.л. ароматна ракия
пудра захар
олио за пържене
Разбийте с вилица яйцето и белтъка. Добавете захарта, 1 с.л. ракия, прясното мляко и брашното. Хомогенизирайте добре продуктите. В дълбок тиган загрейте олио. Ще ви трябва най-обикновена фунийка за дантелките. С черпак напълнете фунийката като затворите с пръста си отвора. Прехвърлете се над загрялото олио и отворете фунията. С кръгови движения оформете фигури. Изпържете до златисто. Поръсете с пудра захар. Поднесете дантелките топли и да ви е сладко :)!
Чаооо! От мен хубава нова седмица!
Разкошни!
ОтговорИзтриванеОткрадвам си рецептата :))) и една пълна чинийка!
Прегръдки!
Рецептата може, ама чинийката свърши аламинут :)
ИзтриванеПрегръдка и от нас!
Ей,златни ръце имаш...кога ги изплети толкова съвършени:)!
ОтговорИзтриванеПрекрасни са,Ивана!Подсети ме,че поне от година не съм ги правила....,явно им идва времето!
Прегръдки!:)
Е, много ме похвали,Миленка ама като се поогледах май само една беше кажи-речи съвършена:)!
ИзтриванеБлагодаря ти, мила, прегръдка и от мен!
Вдъхновението ти не знае граници,Ваня,пак толкова оригинална рецепта ни представяш!Хем е лесна,хем изглежда апетитно,хрупкаво и красиво!Прегръдки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Роси, за лесното-лесна, за апетитното-апетитна, ама само ако знаеш кухнята на какво приличаше, по-точно печката :)!
ИзтриванеПрегръдка и спорна нова, снежна седмица!
Това звучи толкова оригинално. Какви прелестни дантели си оплела :) Не пържа, но идеята е грабваща, ще се пробва!
ОтговорИзтриванеИ аз не пържа отдавна, но тази нямаше как да е печена:)! Пък и един път за година може:)!
ИзтриванеБлагодаря, Carmela и да ви е сладко!
Много са сладурски...ще се пробвам и аз някоя сутрин.
ОтговорИзтриванеЖижи, благодаря! Пробвай и кажи как са!
ИзтриванеЕх че оригинални .... плетеш и в кухнята значи Ив .... поглеждай по-често в това списание и споделяй с всички нас!
ОтговорИзтриванеПоздрави миличка!
Плета, плета, то зер само я кухнята ми остана да се вихря,за друга плетка отдавна не мисля :)!
ИзтриванеБлагодаря, Дани! Прегръдка от мен, вие имате ли сняг?
Как ме зарадва тази сутрин! Чудесна идея!
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Благодаря, Боряна! :)
ИзтриванеСупер са, току-що ги правих но ми станаха по-скоро като чипс. Твоите изглеждат по-плътни. Мисля си, няма ли да стане само като се намазва тигана с олио при всяка партида, а не да се пържат в слой олио ? И огънят силен ли трябва да е ? Аз започнах на степен 5 от 6, после свалих на 4 и на 3. Първите ми станаха направо чипс.
ОтговорИзтриванеЗдравейте! И аз исках да станат като чипс, щото на снимките в списанието изглеждат така, но не ми се получиха :(! Аз готвя на газ,но огъня не трябва да бъде много силен, не и много слаб, някъде по средата! Мисля си, че и отвора на фунийката има значение, по тънка струйка, по хрупкави, но само си мисля, не знам дали е така!
ОтговорИзтриванеДааа ползвах най-малката си фунийка и бързо я изпразвах над тигана, затова стана много тънко и хрупкаво нещо. Мерси за хубавата идея. Моят мъж ги изяде на един дъх, аз само ги опитах:)
ОтговорИзтриване:) То и аз така, ама щото съм на диета :)!
ИзтриванеПоздрави и хубав уикенд!