700-та рецепта влетя като бяла лястовица в блога и без да искам се случи да е нашенска! Като ме ръфне носталгията и току се пръкне някое българско ястие от които признавам си имам малко тук! Е, Роберто и на това веднага му намери италианско предназначение: аууу, това колко ще е хубаво върху брускети, вярно хубаво беше! И да ви кажа рецептата е от маминия роден край, врачанския и най-хубавото село там - Рогозен!
Количеството продукти са по ваш избор. Ако ви харесват патладжани сложете от тях повече, ако ви харесват повече пиперки - нека те да бъдет водещия вкус или пък печените домати. Аз ще ви изброя продуктите, вие решете количеството! Аааа и друго, мама каза, че можело да се сложи варен картоф, но аз до там не стигнах! Пък и никога не видях тя да я прави с картофи!
Продукти:
патладжани
пиперки (червени)
домати
лук
чесън
магданоз зехтин
Изпечете патладжана, пиперките и доматите. Обелете ги. Препечете няколко филийки лук. Нарежете всички продукти на дребно. Сложете ги заедно с препечения лук, наситнения магданоз, сол, чесън и зехтин в голяма купа, най-добре голям хаван и ги счукайте да станат на пюре. И после ....
върху филийки отгоре със сиренце е много, ама много вкусно!
Да ви е сладко:)! Чаооо!
Mmmmm che buona!!!
ОтговорИзтриванеGrazie, Agnese!
ИзтриванеE un piatto tipico del mio paese, la Bulgaria a base di melanzane, peperoni e pomodori, buono e tanto estivo!
Какво съвпадение - изпекла съм чушките и утре съм се наканила да я правя. Аз не слагам патладжан заради дъщерята, пък и при нас (нали сме съседи!) се приготвя най-често без него. Колко препечени филийки се топят в тази лютеница, особено ако се случи някоя люта чушка! :) Върви и с пържени или варени яйца и обезателно със сиренце!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, Ив!
Благодаря, Тили!
ИзтриванеАз слагам патладжан, щото много го обичам, а и тази година два корена ми родиха много плод, но ми харесва и без него! За люта чушка само си мечтая, че от две години имам проблем със жлъчката, а колко много обичам лютичко :)!
Виж за яйца чувам за пръв път и ще си сваря следващия път.
Прегръдка, Инче! Хубава вечер!
Ваня,
ОтговорИзтриванепрекрасна постна рецепта.Правя я понякога с картоф, друг път с грис и така разнообразявам менюто.Много, много вкусно.
Поздрави !