И да ви е омръзнало от моите кейкове и сладкиши това е положението, такива ги ядем в къщи, такива ги публикуввам! Кейкът който ви предлагам е най-обикновен, с мека леко ронеща се консистенция и наситен ананасов аромат. Обикновенно с такива кейкове закусваме в къщи, чудесен е с чаша топло мляко с кафе. Рецептата е от тук!
Продукти:
260 гр. брашно
200 гр. захар
3 яйца
80 мл. слънчогледово олио
125 гр. кисело мляко с аромат на ананас
3 шайби пресен или консервиран ананас
2 с.л. сок от ананас
1 ванилия
1/2 пак. бакпулвер
В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до гъст крем. Смесете брашното с бакпулвера и ванилията. Добавете го на порции към яйчената смес. Излейте олиото и киселото мляко. В оригиналната рецепта се използват шайби ананас от консерва. Аз го направих с пресен ананас. Излейте 2 с.л. сок от ананас. Хомогенизирайте добре всички продукти. Застелете продълговата форма за кейк с хартия за печене. Изсипете кексовата смес, подравнете добре и наредете шайбите ананас отгоре. Изпечете кейка на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30-35 мин. Ако видите, че отгоре се препича, а вътре е все още суров покрийте сладкиша с алуминиево фолио и доопечете така.
Готовият кейк поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко:)! Чаооо! Хубави събота и неделя!
Смешно предположение,че би ми омръзнало това великолепие....,прелест!
ОтговорИзтриване