Продукти за 2 порции:
300 гр. пресни талиатели
150 гр. бекон
1 тиквичка
за бешамела:
250 мл. прясно мляко
50 гр. краве масло
1 с.л. брашно
щипка настъргано индийско орехче
сол
и още:
50 гр. настърган пармезан
В тиган със загрят зехтин запържете нарязания на кубчета пресен бекон до златисто. В друг тиган със слънчогледово олио запържете тиквичката нарязана на кубчета. В малка тенджерка разтопете кравето масло и запържете една супена лъжица брашно. Излейте наведнъж студеното прясно мляко и бъркайте бешамела до сгъстяване. Овкусете със сол и щипка настъргано индийско орехче.
Сварете талиателите за 3-4 мин. в подсолена кипяща вода. Прецедете ги и изсипете в тавичка. Добавете запържения бекон със зехтина и отцедените от слънчогледовото олио тиквички. Полейте с бешамела и объркайте всичко много добре. Поръсете с настърган пармезан. Изпечете ястието на 200 гр. в предварително загрята фурна до лек загар.
Да ви е сладко! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар