10.08.2022 г.

Пясъчни картофи


Продукти:
500-600 гр. картофи
1 клонче розмарин
3-4 скилидки чесън
3 с.л. галета
щипка черен пипер
сол 
зехтин
1 моцарела



Обелете и нарежете картофите на кубчета. Наситнете розмарин и скилидките чесън.Прибавете ги към галетата и изсипете всичко в найлонов плик. Прибавете в плика овкусените със сол ,черен пипер и 1-2 с.л. зехтин картофи. Разтръскйте хубаво за да полепне галетата добре по зеленчука. Подмажете тавичка с малко зехтин. Изсипете картофите, подравнете ги. Ако е необходимо полейте отново със зехтин. Изпечете пясъчните картофи на 190-200 гр. в предварително загрята фурна до приятен загар. 


Извадете тавичката от фурната и поръсете с надробена моцарела. Върнете отново във фурната за 3-4 мин. или докато се разтопи сиренето! Поднесете картофките топли! 
Да ви е сладко! :)



1 коментар:

  1. Прекрасна гарнитура Ваня.Идеална за лятото, лесна за приготвяне и много вкусна.
    Весело лято, мир и благодат в твоя дом !

    ОтговорИзтриване