Макар да готвя всеки ден паста скоро не съм ви предлагала рецепта. Опитайте това вкусно и питателно ястие, минава за първо и второ, десерта от вас!
Продукти за две порции:
150 гр. паста в случая гарганели
150 гр. пилешки гърди
100 гр. спанак
100 гр. рикота
1 скилидка чесън
щипка прясна мента (може и суха)
зехтин
сол
Нарежете пилешкото месо на малки късчета. В тиган налейте 1 к.ч. зехтин. Запържете месото с една наситнена скилидка чесън за 5 мин. Добавете нарязания суров спанак. Посолете ястието и оставете да се готви на слаб огън около 7-8 мин. Овкусете с щипка прясна или суха мента и ако желаете щипка черен пипер. Добавете рикотата и разбъркайте продуктите добре. Отстранете тигана от котлона. В подсолена вряща вода сварете пастата според указанието на опаковката. Прецедете и веднага изсипете в тигана със соса. Сложете тигана отново на котлона и хомогенизирайте добре всички продукти. Поднесете ястието топло, поръсено с настърган пармезан.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Не си подам по пастата, но тази звучи приемливо:))
ОтговорИзтриване