Няма да е есен без гъби, орехи и жълто-зелени-оранжеви гори!
И какво по-хубаво в един есенен ден от парче солен кекс с гъби и орехи!
Опитайте този великолепен кейк непремено!
Продукти:
3 яйца
120 гр. брашно
80 мл. слънчогледово олио
80 мл. прясно мляко
щедра щипка сол
60 гр. счукани на едро орехи
1 пакетче бакпулвер
50 гр. настърган пармезан или кашкавал
щипка черен пипер
4-5 бр. средни по големина гъби
Счупете яйцата в купа и разбийте за кратко с телена бъркалка. Излейте към тях олиото и прясното мляко. В друга купа смесете брашното, счуканите орехи, щедра щипка сол, настъргания пармезан, щипка черен пипер и бакпулвера. Прибавете на порции сухата смес към течната. Хомогенизирайте добре продуктите. Застелете продълговата форма за кейк с хартия за печене. Изсипете приготвената смес и в средата наредете в редичка гъбите като ги притиснете леко към дъното. Изпечете соления кейк в предварително загрята на 180 гр. фурна без вентилатор за около 40 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Охладете на решетка печивото преди да нарежете!
Да ви е сладко! :)
Красив и вярвам много вкусен кекс!
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки! <3
Благодаря, сестричке!♥️
ОтговорИзтриванеИ вкусен се получи!:)
Прегръдка!
Ох, мила Ивана, ако правя всичко, което показваш ще стана 100 кг.Все пак благодаря много, че споделяш, обичам рецептите ти!Все ден отварям, за да видя дали имаш публикация! Яна
ОтговорИзтриванеЯна, благодаря за хубавите думи! ♥️
ИзтриванеВинаги се радвам на коментарите ти и се надявам да ти е все така интересно щом отвориш блога!
Прегръдка, хубави събота и неделя!♥️
Здравейте! Много харесвам и редовно чета Вашите рецепти! Заедно с дъщеря ми направихме кекса, изключително вкусен и ароматен. Сърдечно благодаря!
ОтговорИзтриванеБлагодаря от сърце, Люси!
ИзтриванеТакъв коментар прави рецептите ми живи!♥️
Благодаря Ви отново за доверието! Хубави почивни дни!
Изглежда чуден! Какви гъби си ползвала, приличат на печурки?
ОтговорИзтриванеКултивирани печурки, Веси!
ИзтриванеБлагодаря!