Продукти:
50 гр. рукола
50 гр. орехови ядки
30 гр. настърган пармезан
1 малка скилидка чесън
2-3 лимонови капки сок
4 с.л. олио или зехтин
сол
Измийте и подсушете руколата. Сложете я в блендер с орехите, скилидката чесън и солта. Смелете продуктите. Прехвърлете получената смес в дълбока купа, добавете настъргания пармезан, олиото и няколко капки лимонов сок. Пасирайте до гладкост. Прехвърлете пестото в буркан и приберете в хладилник. Може да го съхраните до 3-4 дни.
Ваня,
ОтговорИзтриванеправя песно с различна зеленина.И с рукула съм правила,но използвам от по - дребната.Тя все пак не е толкова пикантна и вкусът и е по - приятен за мен.Понякога смесвам рукулата с друга зеленина напр.магданоз.Страхотно песто се е получило и твоето.
Поздрави, бъдете здрави !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеИ моята беше от дребничката:)
Здраве и за вас! ❤️