Непременно си направете това лимоново сладко! Гарантирам ще останете много доволни! А в следващия пост ще ви напиша и рецепта за най-обикновен лимонов кейк , който с лъжичка от това сладко става необикновен! Рецептата е от Соренто-италианския лимонов рай!
Продукти:
1 кг. био лимони
800 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
Аз увеличих с 200 гр. захарта, щото моите лимони на са сладки като сорентинските и се страхувах да не ми стане сладкото кисело. Освен това добавих и ванилия. Измийте лимоните и ги нарежете на тънки резани. Отстранете семките. Сложете нарязаните лимони в купа, налейте студена вода около два пръста над нивото на плодовете и оставете така на хладно за 24 часа. След като измине това време излейте водата и налейте отново, оставете за още 24 часа. След като изминат и тези 24 часа излейте водата, прехвърлете лимоните в тенджера и налейте вода колкото да покриете плодовете. Сложете на котлона. Щом водата заври отстранете съда, отлейте си 350 мл. от течността, а останалата изхвърлете. Сложете тенджерата с лимоните на котлона, добавете захарта и налейте отделената 350 мл. вода. Варете сладкото 35-40 мин. Отстранете от котлона, добавете ванилията и оставете да се охлади. Пасирайте охладеното сладко, не е необходимо да е гладко пасирано. Сложете отново на котлона и когато се затопли насипете в сухи бурканчета. Обърнете ги с капачките надолу докато се охладят напълно!
Ароматно, сладко и много вкусно! :)
Като изхвърляте водата два пъти, не се ли губи от ценният лимонен сок? Защо се киснат два дни нарязаните лимони?
ОтговорИзтриванеЛимоните се киснат за да се премахне малко от киселия и горчив вкус! А сладкото въпреки тази обработка си остава ароматно и много вкусно!
Изтриване