27.02.2022 г.

Сладкиш с круши и крем


Както съм казвала и друг път сладкиша с круши е един великолепен сладкиш! А като сложим и яйчен крем става още по-великолепен!  Надявам се да го опитате!
 Рецептата е от тук!



Продъкти:
за кексовата смес:
3 яйца
200 гр. брашно
170 гр. захар 
80 гр. краве масло
125 гр. кисело мляко
15 гр. бакпулвер
щипка сол
настъргана лимонова кора 
1 ванилия
4 круши

за крема:
500 мл. прясно мляко
3 жълтъка
80 гр. захар
50 гр. нишесте 
ванилия



Както винаги когато има крем в тестото приготвяме първо него. Излейте прясното мляко в тенджерка, прибавете захарта, жълтъците и нишестето. Сложете съда на котлона и започнете веднага да бъркате докато крема се сгъсти. Готовият крем ароматизирайте с една ванилия. Оставете настрана да се охлади. Нарежете крушите на малки парченца, залейте ги с лимонов сок за да не потъмнеят докато приготвите кексовата смес. В купата на планетария изсипете захарта и добавете яйцата. Разбийте ги на гъст крем. Намалете миксера на първа степен и излейте разтопеното  леко охладено краве масло и киселото мляко.  Ароматизирайте с настъргана лимонова кора. Пrесейте брашното с щипка сол, бакпулвера и една ванилия. 





На порции прибавете брашното. Застелете тава 20/28 см. с хартия за печене. Изсипете половината кексова смес, подравнете и наредете нарязаните круши. Разпределете равномерно крема върху крушите и завършете сладкиша с останалатата кексова смес. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 30 мин. Нарежете сладкиша след като се е охладил напълно! 
Да ви е сладко! :) 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар