Продукти:
350-400 гр. пилешка кайма
300 гр. бланширан манголд
500 гр. картофи
3 с.л. доматен концентрат
1 морков
1 глава кромид лук
стрък селъри
1 ч.л. червен пипер
щипка черен пипер
щипка наситнен магданоз
зехтин
за заливката:
3 жълтъка
400 гр. кисело мляко
щипа сол
Бланширайте нарязания на ивички манголд за 3-4 мин. в кипяща вода. Прецедете в гевгир. В тиган налейте 1 к.ч. зехтин, сложете ситно нарязания лук, морков и целина. Запържете за няколко минути и прибавете натрошената и размита с 1-2 с.л. вода пилешка кайма. Когато каймата смени цвета си овкусете с 1 ч.л. червен пипер, доматеното пюре, черния пипер и магданоз. Пържете още около 10 мин. като разбърквате често. Последно прибавете манголда. Нарежете картофите на малки парченца. Изсипете ги в подходяща тавичка и отгоре изсипете запържената смес.
Налейте 1-2 к.ч. топла вода. Изпечете мусаката на 190 гр. в предварително загрята фурна докато остане на мазнина. В купа разбийте жълтъците с киселото мляко и щипка сол. Залейте мусаката и запечете до приятен загар.
Много вкусно ястие, опитайте и да ви е сладко! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар