18.06.2024 г.

Мусака с тиквички и пилешко месо


Свежа, лека, лятна мусака за много горещо време, такова каквото се очертава при нас днес!

Продукти за две порции:
350-400 гр. пилешки гърди
2-3 големи тиквички
2 с.л. ориз
1 глава лук 
1 морков
щипка магданоз
щипка копър
щипка черен пипер
зехтин 
сол
за заливката:
2 жълтъка 
400 гр. кисело мляко 
сол


Накълцайте пилешкото месо на много ситно (може да го смелите, аз го предпочитам на малки парченца). Нарежете лука и моркова на дребно. В тиган налейте кафяна чашка зехтин, сложете месото и запържете за 2-3 минути. Прибавете лука и моркова, добавете 2 с.л. вода, захлупете съда и задушете докато остане на мазнина. Добавете ориза и ситно нарязаните тиквички. Овкусете със сол, подправките и черния пипер. Прехвърлете ястието в подходяща тавичка. Залейте го с топла вода до равнището на зеленчуците и изпечете докато остане на мазнина.
Разбийте жълтъците с киселото мляко и щипка сол. Залейте мусаката и продължете печенето до приятен загар. 
Да ви е сладко! :) Чаооо!



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар