6.04.2012 г.
Салата ''Примавера''
''Примавера''или пролетна салатка ,а рецептата все от там ..от безбройните ми списания ..:))...леко модифицирана с пилешки пържолки !
Сложете на котлон тенджерка с малко вода и лъжичка сол. Пуснете вътре аспержите и варете 2-3 мин. Извадете и оставете да се оцедят на кухненска салфетка.
Почистете баклата (добре е да бъде по-младичка) и сложете зърната в тенджера в която сте наляли 1 к. ч. вода , 1 к.ч. бяло вино и 1/2 к.ч. зехтин . Прибавете чаена лъжичка сол, щипка магданоз и скилидка (облечена) чесън. Оставете баклата да се задуши за 15-20 мин.
Нарежете пилешките гърди на жулиени . В тиган с малко зехтин ги запържете за по 3-4 мин. Посолете , поръсете с чер и червен(малко) пипер , излейте отгоре им сока на един лимон ,захлупете и оставете на котона на умерен огън за още 5 мин.
Извадете върху салфетка и оставете да се охладят и оцедят от мазнината .
Подредете по ваш вкус и ..да ви е сладко :)) !!! Чаооооо от мен и прегръдка :*!
Съжалих много сутринта , че не взех фотоапарата с мен ... снимката направих с телефона си и не може да придаде цялото вълшебство на морето , а то е неописуемо !
Пак пролетна свежест от твоя блог!А за снимката...мога само да ти пожелая да изживееш много хубави мигове на това прекрасно място!Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеИзглежда перфектно.Поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Соня ,Ели :) ! Хубави почивни дни , момичета !
ОтговорИзтриванеВкусотия!Все любими продукти!Още днес ще го направя,а на теб Ванче благодаря за идейката и приятни почивни дни!
ОтговорИзтриванеЗа мен е нова тази рецепта,Ваня!Хареса ми съчетанието на продуктите и начина на поднасяне на салатката!
ОтговорИзтриванеЧудесен пейзаж си ни поднесла!Невероятни цветове и дълбочина на кадъра!Уловила си вълшебен миг!
Сърдечни поздрави и хубава нова седмица!