13.07.2012 г.
Пилешка мусака
Рецептата е от бр. 20/2000 г. на списание ''Царица Къщовница ''.Правила съм я няколко пъти и винаги става много вкусна!
Продукти:
бялото месо на едно пиле
1/2 ч.ч. ориз
1 ч.ч. гъби
2 яйца
1 ч.ч. бульон от пилето
2 ч.ч. кисело мляко
чер пипер
магданоз
сол
Нарежете свареното бяло месо на едно пиле на дребни късчета . Добавете ориза,нарязаните на ситно гъби ,чер пипер ,магданоз и 1 ч.ч. кисело мляко . Объркайте всичко много добре и прехвърлете в намазана със зехтин тавичка . Налейте бульона.
Печете в загрята на 180 гр. фурна до готовност. Разбийте двете яйца с останалото мляко и залейте мусаката . Върнете отново във фурната и печете до зачервяване .
Можете да поръсите с кашкавал и да оставите за няколко минути да се разтопи .
Да ви е сладко!
Супер много хубава рецепта Ванче, отивам да купувам пиле:)
ОтговорИзтриванеЦелувки*)
:))) Бягай ...целувки :*!
ИзтриванеМного интересна рецепта!Слънчеви поздрави!
ОтговорИзтриванеМм, вкусотия! Чудесно мусака! Прекрасен уикенд! :)
ОтговорИзтриванеПрекрасно ястие!Прегръдки,Ив:))))
ОтговорИзтриванеНе съм пробвала.Звучи интересно.
ОтговорИзтриванеПРЕГРЪДКИ!
Ивче, звучи и изглежда чудесно!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубав петък!
Не съм правила пилешка мусака,но и това ще стане някой ден.
ОтговорИзтриванеСигурна съм ,че е много вкусна!
Поздрави и весел уикенд!
Не се и съмнявам, че е много вкусна. Ще се пробва обезателно!
ОтговорИзтриванеТоку-що извадих от фурната и топът-топъл нарязахме кекса с праскови. Всъщност, саварините ти, ама под формата на кекс. Тази ти рецепта на голяма експлоатация ще я подложа :)))
Хубав уикенд, Ванюшке!
А, Ив изпуснала съм я, ама Зичето ме препрати тук:) ! Чудесна е, като всичко направено от теб!
ОтговорИзтриванеМоже ли да се ползва пилешко филе Много хубава рецепта!
ОтговорИзтриванеМоже разбира се :) !
Изтриване