30.10.2012 г.
Печен омлет с пиле и гъби
Продукти за две порции:
150 гр. пилешко филе
3 големи гъби печурки
3 яйца
1 скилидка чесън
25 гр. пармезан
магданоз
зехтин
Нарежете пилешкото месо на кубчета , а гъбите на филийки . В тиган с малко зехтин запържете месцето до зачервяване , сложете гъбите , скилидката чесън и поръсете с магданоз ,а ако ви харесва и с чер пипер . Посолете . Оставете ястието да се пържи на слаб огън 10мин. ,като от време на време разбърквате .
В купа разбийте хубаво яйцата . Смесете с настъргания пармезан .
Изчакайте месото и гъбите малко да се охладят и ги добавете в яйчената смес .
Подмажете и набрашнете малка продълговата форма за кейк . Изсипете сместа вътре и печете на 180 гр. около 20 мин.
Омлета се приготвя бързо и става много вкусен ! Да ви е сладко !
Чаоооооооооооо :* !
Много хубава и бърза рецепта!Винаги ме изненадваш с нещо апетитно и красиво.Чудесно изглежда омлета,а и си представям колко е вкусен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за интересната идея,Ваня!
Поздрави и хубава вечер!
Благодаря ,Мире за милите думи ! Хубава вечер ,мила !
ИзтриванеВанче, ама такава прелест пак ни изтипоса малеееее... Рецепта само за мен ,бърза ,лесна и вкусна ,суперрррр..
ОтговорИзтриванеБлагодарско мила ми приятелко за рецептата.
Силни прегръдки от мен!
Вкусно и лесно! Харесва ми!
ОтговорИзтриванеЛелеее, как се надуло и зачервило това омлетче!Усещам аромата...Е, уникална си Ваня, все по-вкусни неща предлагаш...!Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,момичета :) ..наистина бързо и мноооого вкусно :) !
ОтговорИзтриванеХубава вечер ,дами :* !
О, страхотноо! Ще споделиш ли едно парченце, у нас не се готви пиле заради алергия, обаче аз пък как обичам!.. Изглежда тооолкова вкусно.. и недостижимо :(
ОтговорИзтриванеОххх ,Мария то и в нас само с бялото месо се залъгваме , а аз бих излапала едно цяло пиленце :) !
ИзтриванеХубава вечер ! С прегръдка !
Ванче това бижу е супер..ама да питам нещо,понеже тука в БГ-то пармезана е доста скъпичък за нашия джоб може ли да го заменя с кашкавал..Аз практикувам така ..настъргвам си кашкавал на ситно ренде и го оставям в хладилника и той изсъхва..и после го ползвам като пармезан..та това ми е болката де..тия дни ще имам гости които са малко капризни на яденето та ще ги питам дъл не щат да им го сготвя тоя бисер..
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Мариянче :)...е що да не може ,та ти си го решила проблема с пармезана :) ! Чудесна идея за кашкавала ! Поздравления !
ИзтриванеБързо, лесно, вкусно и колко апетитно поднесено!
ОтговорИзтриванеА бе.... който си го може, все му се получава:)
Поздрави Ванче и наздраве:)*
Благодаря ,Дани ! Наздраве и хубава вечер ! Поздрави на рошльо:) !
ИзтриванеСтрахотно! Това ще се прави още утре:)
ОтговорИзтриване:) Благодаря ...и да ви е сладко :) !
ИзтриванеМного хубава рецепта - има моменти, в които предпочитам бързите решения! Ив, изглежда изключително вкусно! Прегръдки! Уютна топла вечер! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Дани :) ....Прегръдки и уютна вечер ,мила !
ИзтриванеОмлет, омлет, ама така апетитно поднесен, че думи нямам! Хем бързо, хем вкусно!
ОтговорИзтриванеВанче, поздравления за прекрасната идея /и изпълнение/!
Сърдечни прегръдки!
Прекрасна рецепта и изобщо идея! Ще се възползвам със сигурност! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеКакви снимки само... рано, рано огладнях :) Чудесна, бърза рецепта! И вкусна със сигурност! Благодаря ти Ивана и хубав ден!
ОтговорИзтриванеА, Ив, защо така без увод днес? Ама то при тази вкусотия какъв увод искам, а?!:)Наистина разкошен омлет си измайсторила! Супер рецепта, перфектно изпълнение и отличен резултат! Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеEхо, кога се прибра и кога започна да твориш вкусотии....много апетно изглежда, сигурно е и много вкусно!
ОтговорИзтриванеС усмивка
Мария
В някои дни имам нужда точно от подобни рецепти- бързи и вкусни, така че поднасям благодарностите си за споделянето!!!Хубав ден!
ОтговорИзтриванеНяма чао, аз сега го виждам, давай от омлета бързо, искам да опитам :)
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглежда!