31.10.2012 г.
Лазаня със спанак и панчета (бекон)
Рецептата ми няма връзка с днешния празник ,освен ако не искате да нахраните някой палав дух или кръвожаден вампир с нея! Децата ми отдавна пораснаха ,внуците ми са далече , та затова в къщи няма сладки паяци , пръсти на вещици ,скелети и разни други ''ужасии'' за Хелуин , затова кротко ще празнуваме с лазаня!
Рецептата е от сп. ''Cucinare bene'' и беше една от първите набелязани след завръщането ми . Ето какво ви трябва за 2 порции :
Продукти:
4 бр. пресни кори за лазаня
200 гр. сварен спанак
200 гр. панчета (бекон)
1 скилидка чесън
30 гр. пармезан
За бешамела :
2 с.л. брашно
50 гр. краве масло
350-400 мл. прясно мляко
щипка индийско орехче
сол
В малко зехтин запържете бекона и скилидката чесън . Разтопете си кравето масло , сложете брашното да се позапържи леко и излейте млякото ,посолете . Бъркайте бешамела до сгъстяване . Оставете го малко по редичък от обикновенно . Тук няма друг сос който да напои корите затова бешамела трябва да е по рядък . Когато е готов прибавете спанака и объркайте много добре сместа .
Сварете корите според указанията на опаковката , която е обикновенно 1-2 мин.
Започнете да редите лазанята ,като първо на дъното на тавичката сложете равномерен пласт бешамел-спанак . Поръсете с малко панчета , ръснете настърган пармезан и пак кора . Завършете с бешамел и пармезан .
Изпечете лазанята на 180 гр. за 20 мин.
После си запалете камината , палнете и една ароматна свещичка и намерете някой с когото да си разказвате ужасии за вампири и вещици докато ви настръхнат косите!
Празника е такъв! Да ви е сладко и весело !
Чаоооооооооооооо и хубава ,топла вечер :* ! Прегръдки !
Леле ,много вкусно ,Ваня!
ОтговорИзтриванеЗанемях пред тая апетитна и сочна лазаня!
Да ви е сладко , наздраве! :)
Невероятна вкусотия,Ивче! Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеОлееее, изгладнях от гледане на тази вкусотия:)
ОтговорИзтриванеЗаписвам си рецептата и отивам да прегледам хладилника!
Хубава и вкусна вечер Ванче!
Жестоко. Лазанята ти е страшна, направо съм много гладна и ми потекоха знае какво! Прегръдка, Ив!
ОтговорИзтриванеЧудесна лазаня Ийв!
ОтговорИзтриванеГоляма фенка съм на всякакъв вид паста, ти знаеш!
Изглежда много сочна и звучи много вкусно!
Прегръщам те, поздравявам Роби,ще ви очаквам при първа възможност на гости!
Целувам те*)
Обожавам лазаня, а спанакът ми е любим!Само не знам с пресните листа за лазаня как ще се справя,но ще ги заменя с фабрични!Поздрави и поздравления,Ваня за хубавата рецепта!
ОтговорИзтриванеОбожавам лазаня със спанак, а сигурно беконът придава още по-наситен вкус! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЕй, Ванче, неуморима си! Едно след друго предлагаш все вкуснотии!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Еййй Ванче тази лазаня е станала невероятна! Колко хубаво си я снимала ,и камината насреща супер!
ОтговорИзтриванеСилно те прегръщам миличка!
:):):) Ив, ще имам в предвид предложението за кроткото празнуване след някоя годинка:):):) Много ми допадна този вариант, ама пък вкусно ли е, а? Знаеш ли, че първо влязох и бързо излязох, ама се върнах, безобразно вкусно е:)
ОтговорИзтриванеОбичам лазаня-твоята е толкова вкусна...сигурна съм.Не празнувах празника,но пък с колеги бяхме на театър-Ганьо Балкански-голям смях падна и много се забавлявахме.
ОтговорИзтриванеХубав ден,Ванюшка!
Истинско изкушение!
ОтговорИзтриванеНаистина е неустоима тази лазаня!
Поздрави :)
Благодаря ви ,момичета за милите коментари !
ОтговорИзтриванеХубав празник и топла ,уютна вечер !
Страхотна лазаня, Ив! Толкова много обичам, направо ще си устроя виртуална почерпка при теб. Прекрасна вечер! :)
ОтговорИзтриване