24.09.2013 г.

Пилешки бутчета с бекон


Рецептата е много вкусна :) ....според това за колко човека ще я приготвите си набавете следните продукти : 

долната част на пилешки бутчета 
пушен бекон нарязан на тънки ленти
чер пипер 
салвия 
розмарин 
лук 
бяло вино 
зехтин 

Отстранете кожата от бутчетата . Обвийте всяко от тях с ленти бекон , като ги застъпвате наполовина . Завържете ги на 2 - 3 места с кухненски канап. 
В  голям , дълбок тиган налейте зехтин  , прибавете лука нарязан на полумесеци и запържете леко . Сложете бутчетата , залейте ги с малко бяло вино и вода , сложете подправките , захлупете съда и задушавайте 15 - 20  мин. 
Поднесете със соса от задушаването и салата по желание ...картофената е идеална :) ! 

                                                                                              Да ви е сладко ! Чаооо ! 


7 коментара:

  1. И изглежда вкусно, Ванче, идеално е за гладни хора. :)
    Слънчеви и усмихнати поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ммм, то пък и лесно;) Чао, Ивана, и цветни сънища !

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно изглеждат!!! Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Пожелавам си го за обяд!
    **
    Синът ми чул по детските - бекон, бекон.. и казал на баща си, че иска и той бекон. Купили / варено-пушен/ и останал разочарован. Викам му - Не се яде така! Изпечи го или го изпържи. Разгеле!
    Ив - убедена съм, че твоето предложение ще му допадне много! Ще го направя!
    Както се казва - Бързо, лесно, вкусно!
    Благодаря и наздраве!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви от сърце , момичета мили !
    Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  6. Много, много вкусно ястие! Хапнахме го с гарнитура от варени картофи. Който не го е опитал, много е изпуснал!
    Хубава вечер и целувка за прекрасната рецепта!

    ОтговорИзтриване