Благодаря на всички за чудесните пожелания за Ивановден :*! Все още рунда с грипа не е спечелен, но победата наклони везните в моя полза :)! И щом се почувствах по-добре веднага намерих пътя към кухнята, щото сладкиш няма от няколко дни, а Роби започна да мисли дали да не запаше онази престилка на щастието и се изяви като конкуренция!
Сладкишът който ви предлгам е много лесен, продукти за него се намират винаги в къщи и съм сигурна, че ще останете доволни от чудесния му вкус! Рецептата е адаптирана от тук.
Продукти:
180 гр. брашно
120 гр. захар
100 гр. рикота (извара)
70 гр. краве масло
3 яйца
1 бакулвер
1 ябълка
50-60 гр. орехи
настърганата кора на 1 портокал
В голяма купа рзбийте на пухкав крем яйцата и захарта. Добавете рикотата, разбивайки на най-ниската степен на миксера. Излейте на струйка разтопеното и леко охладено краве масло. Пресейте брашното с бакпулвера и започнете да го добавяте на порции като бъркате сместа с дървена лъжица. Прибавете орехите и настърганата портокалова кора ( не заменяйте с лимонова). Хомогенизирайте сместа добре. Във форма (22 см.) с откопчаващ се ринг застелете намокрена и изцедена от водата хартия за печене. Изсипете сместа вътре и украсете с орехи и нарязаната на четвъртинки ябълка. В загрята на 180 гр. фурна печете сладкиша първо 15 мин. , след което го покрийте с алуминиево фолио и доопечете още 15-20 мин. Пробвайте с дървено шишче дали е готов. Охладете на решетка, поръсете с пудра захар и ....
да ви е сладко :)!
От мен чаоооо и хубав следобед!
Ванче, хем е лесничък, хем ухае страхотно... Много вкусно си се реванширала за липсата на сладичко. :) Ама и да се пазиш, бързо здравяване!
ОтговорИзтриванеПоздрави, хубав следобед и на теб!
Благодаря,Гери! Много си мила!
ИзтриванеПоздрави и за теб!
Чудесен сладкишр Ванче! И честит Иванов ден на патерици! Бъди жива и здрава и все така трудолюбива в кухнята и не само! Поздрави и бързо възстановяване!
ОтговорИзтриванеБраво! Поздравления - че то
ОтговорИзтриванегладен мъж - ужас зверей! (рус.)
Сладкишът изглежда много вкусен, а за снимките би ти завидял и най-добрият фотограф във всеки кулинарен журнал!
Оздравявай!
Честита побде, Ивана! Остава само да затръшнеш вратата под носа;)
ОтговорИзтриванеПрекрасен сладкиш! И не си давай престилката в никакъв случай;))
Ивана, чудесен сладкиш си направила! Радвам се, че си вече по-добре, а не е лошо да оставиш да те поглезят и теб :))
ОтговорИзтриванеСпомням си тази престилка, явно вдъхновява и Роби :)
Щом видях снимката разбрах, че победата е на твоя страна :) Чудесно ухание се носи от този сладкиш, Ив!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав ден!
Чудесен е станал! Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванехаха,свикна Роби на сладичко и си го търси човека,Ваня,ама пък и кой би стоял толкова дни без десерт при тези твои апетитни изкушения?!Сладкишът с рикота със сигурност е много сочен,страшно ми допада рецептата!Прегръдка от мен и вече да бие гонга на това състезание с грипа викам аз! :)
ОтговорИзтриване:)) Ив, не допускай конкуренцията да завладее терена:))) Вирусите да бягат надалеч, че много взеха да ми липсват твоите вкусотийки! Страхотен сладкиш, взимам парченце... за чая:)
ОтговорИзтриванеТърси си моя милост някакъв ябълков сладкиш и ми идва твоят Ив :)
ОтговорИзтриванеМислех си че съм те отразила а не съм билааааа....
Ама чудесен е ... още днес ще го направя да знаеш! За кафенцето в неделния ден ... една чудесна компания :)
Хубава събота и прекрасна неделя мила!
Нещо не ми се струва вярва рецептата. Най-малкото температурата на печене. Вече от 40 мин сладкиша е във фурната без никакви признаци за опичане. Струва ми се че, за да сработи технологията и времената за печене температурата трябва да е нещо като 220 гр. Поздрави.
ОтговорИзтриванеЗставам зад думите си, че рецептата е вярна. Това което съм променила от нея са ароматите. Ако кликнете на линка от където е, даже и да не разбирате италиански ще видите, че температурата на печене е такава ...също и посочените минути. Спазвала съм точно всичко за опичането. И макар да не съм кой знае какъв кулинар не знам за сладкиш който да се пече на 220 гр.
ИзтриванеПоздрави!
Благодаря ви, момичета за хубавите думи и отделеното време! Вече мога да докладвам, че рунда с грипа е спечелен :)! Желая ви хубави събота и неделя!
ОтговорИзтриванеМного се радвам за оздравяването ти, Ванче, а сега се пази...
ОтговорИзтриванеЧудесен сладкиш, обичам ябълковият вкус в печива, а и с орехи и рикота -
изглежда и звучи фино, ароматно и много апетитно. Поздрави и от мен.
Получи се разкошен сладкиш, но аз го пекох около час на 180. Поздрави!
ОтговорИзтриванеРадва ме, че се е получил....бях се притеснила, но пък всеки си познава фурната ....аз пекох както е указано и нямах проблем! Поздрав!
ИзтриванеНевероятен е този ябълков сладкиш.Точно сега ми трябваше някаква такава рецепта,понеже имам страшно много ябълки червени на цвят,които не знам какво да направя, а те ще се развалят знаете.Като гледам и продуктите са супер имам всичко освен тази извара, дали в по големите супермаркети се продава или трябва от специализирано място да я взема,понеже с тези сирена и сметани не съм много наясно.Благодаря ви предварително.Обичам рецепти в които ми пише и време кое за колко става готов о приблизително така мога а си направя сметка кога да почна и кога е мога да...ям ахха
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Изварата е от най-обикновената, която се продава във всеки супермаркет!
ИзтриванеИв, радвам се че си се оправила! Сладкишът ти е прекрасен. Трудно може да му се устои!
ОтговорИзтриванеИ дай малко възможност на конкуренцията да се прояви! :)
Прегръдки!