14.03.2014 г.
Тирамису с ананас
Червеничко и синичко и жълтичко и става една цветна, вкусна полянка да и се ненагледаш:)....ние запролетихме ...не знам как е при вас, но чувам зимата се върнала, ще е жалко за подмамените да цъфнат овошки:( ....
Десертът от днес е толкова известен, колкото е известна и пицата - тирамису с ананас, не класически, но също толкова вкусен и вдигащ те нагоре, нагоре:)!
За разни други:
тирамису с орехи,
тирамису с праскови,
тирамису с кокос,
тирамису с ягоди,
руло-тирамису може да прочетете тук! Каквото и да изберете ще му се насладите подобаващо:)!
Продукти:
200 гр. бишкоти ''савоярди''
250 гр. маскарпоне
2 пресни яйца
120 гр. захар
200 мл. сметана за разбиване
1 малък ананас
няколко ягоди
шепа кедрови ядки
Пригответе си първо крема: разделете белтъци от жълтъци. Последните разбийте със захарта за около 5 мин. и добавете маскарпонето бъркайки с миксера на най-ниската степен. Белтъците разбийте с щипка сол на твърд сняг. Смесете двата крема бъркайки с дървена лъжица от долу на горе. Разбийте сметаната и я добавете на порции към основния крем.
Изцедете сока от половината ананас. Останалия нарежете на кубчета. На дъното на тавичка изсипете от крема, потапяйте всяка бишкота в сока от ананас и нареждайте върху кремчето. Изсипете щедро от крема върху подредените бишкоти, разнесете го добре и поръсете с нарязаните парчета ананас. Постъпете така и с втория ред бишкоти.
Изсипете останалия крем поръсете с запечени на сух тиган кедрови ядки, нарязани ягоди и парчета ананас. Последно ръснете малко какао. Покрийте тавата с алуминиево фолио и приберете в хладилник за 2-3 часа.
Да ви е сладко! От мен чаооо! Хубави събота и неделя!
Ох, прекрасно е... И аз съм замислила едно такова тирамису, което да е без кафе, като за мен. :)
ОтговорИзтриванеИначе вече и при нас е пролет, Ванче, а твоето цветно тирамису само внася допълнително настроение. :)
Поздрави!
very clever, the presentation of the pineapple!
ОтговорИзтриванеОххх амореее колко е привлекателно ,цветно и апетитно!
ОтговорИзтриванеСилно те прегръщам!
Щом е тирамису, всякакъв вариант е разкош, твоят също!
ОтговорИзтриванеМного цветно, пролетно и вкусно!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, Ив!
Ив, щом е тирамису, не отказвам , с каквото ще да е! Обичам го твоето с анансче! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеИ при нас е пролет от няколко дни, Ив! Слънце грее, дали не е от сладкиша ти, вълшебнице?! Страхотно ананасов тирамису. Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЛюбим, любим десерт! И този вариант е страхотен! :) Усмивки и прекрасен уикенд, Ив!
ОтговорИзтриванеЕй ... не съм правила още тирамису Ив :( срамота!
ОтговорИзтриванеТози вариант с ананаса ме грабна :) Все ще покажеш нешо много вкусно и ... хайде чао :)
Чао и на теб!
Запролетено, засладено и много, много колоритно -
ОтговорИзтриванеразкошно предложение, Ваня, а с аромат на ананас - вълшебно!
Сърдечни поздрави, усмивки и пролетно настроение!
Ваня,в хиляда версии да го предложиш,хиляда пъти ще грабна лъжицата и то най-голямата!И този път е фантастично,а с плодове ми е много на сърце!Преди време ме беше попитала за впечатленията ми от римската кухня,ако не си успяла да ги видиш,ето тук писах накратко в публикацията и повече в отговорите в коментарите:http://kulinarenelixir.blogspot.com/2014/03/blog-post_9.html
ОтговорИзтриванеПожелавам отпочиваща и вкусна неделя!
Обичам да правя тирамису, защото освен адски вкусно е и адски лесно за правене. Сега и това няма да подмина, обещавам. Поздрав, Ивана!
ОтговорИзтриванеПоредният разкошен десерт, Ив! Тирамису никога не отказвам, а този му вариант записвам за подслаждане на предстоящия уикенд. Хубав ден, мила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Вълшебно изглежда, Ивана! Много ще да е вкусно с ананас - не съм правила, че ананаса не е сред любимите плодове на моите момчета, но тук се нареждам с голяма лъжица. :) Роси, да остави малко и за мен!!! :)
ОтговорИзтриванеПрекрасна вечер ти желая, мила! Прегръдка!