Продукти за 4 порции:
300 мл. течна сладкарска сметана
200 мл. пълномаслено прясно мляко
1 шушулка ванилия
10 гр. желатин
120 гр. пудра захар
200 гр. ягоди
3 с.л. захар
бучка краве масло колкото орех
1 к. ч. вода
В тенджерка смесете сметаната и прясното мляко, подсладете със захарта и добавете остърганите от ваниловата шушулка семенца. Сложете на котлон и бъркайте сместа 8-10 мин. Не и позволявайте да заври. Отстранете от огъня и добавете омекналия в студена вода желатин. Разбъркайте добре за да се разтопи. Напълнете чашки по ваш избор ( ползвах за крем карамел) с готовия крем, изчакайте да се охлади и приберете в хладилник за поне 5 часа.
Нарежете ягодите на малки парчета. Преместете ги в касерола заедно с водата, захарта и кравето масло. Сложете съда на умерен огън и варете плодовия крем около 5-6 мин.
Преди поднасяне потопете чашките с панна кота за няколко секунди в хладка вода и ги обърнете в подходяща чиния. Полейте всяко кремче с ягодовия конфитю и поднесете.
Да ви е сладко :)...Хубави събота и неделя!
Каква приятна изненада!
ОтговорИзтриванеПревъзходно, Ив - браво!
Приятни почивни дни!
Много свежо и вкусно, Ивана! Изглежда адски апетитно! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Повече от вкуснотия..........Чудесен десерт,Ив!
ОтговорИзтриванеЩом е с ягоди, няма как да не е вкусно:)
ОтговорИзтриванеВанче, очите ми станаха в панакотата ти... Така ефирна се е получила, така вкусно изглежда, страхотно!
ОтговорИзтриванеГрабвам си лъжичка. :)
Поздрави сърдечни!
Толкова цветна и несъмнено вкусна, прелестна панакота, Ванче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета мили! :*
ОтговорИзтриванеVsichko e chudesno milo momiche!Sledya s golyam interes receptite,kuxnyata e moyata slabost!Pozdravleniya!Samo....zasto ne polzvasch bulgarski imena...mislya che ste e oste po xubavo !Izvinyavay y ne se obigday ne go kazvam s loscho,naprotiv!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Екатерина! Живея в Италия, затова повечето от ястията и сладкишите, които публикувам са от италиански списания и предавания! Старая се да пиша по възможност български имена, но има някои които не мога да преведа и оставям с оригиналните.
ИзтриванеПоздави! Хубава вечер!
Привет и от мен, Ваня! Радвам се, че открих тази прекрасна рецепта за панна кота, която приготвих преди малко :) Нямам търпение да я опитам. Обожавам италианската кухня и се радвам, че блогът ти предлага толкова голям избор на такива рецепти! Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Люси за милите думи! Надявам се да намериш много от рецептите ми по твой вкус :)...Да ти е сладко с ягодовата панна кота!
ИзтриванеС поздрав и пожелание за хубава юнска вечер!