Продукти:
за тестото:
500 гр. брашно
280 мл. вода
30 мл. зехтин
10 гр. прясна мая от кубче
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
за гарниране:
150 гр. прошуто крудо
3-4 малки домата
клонки пресен майоран
Замесете меко и еластично тесто от изброените продукти. Сложете го в набрашнена купа, намажете съз зехтин и покрийте съда с навлажнена кърпа. Оставете тестота да удвои обема си. Напоследък използвам малко мая за замесването, това прави пицата по-лека и лесна за храносмилане. А скоро гледах в едно кулинарно предаване как замесиха същото количество брашно само с 1 гр. мая.....някой ден ще опитам и ще споделя.
Застелете дъното на подходяща тава с хартия за печене. Намажете я хубаво със зехтин и наредете нарязаните домати и клончета майоран. Върху тях сложете прошуто крудо. Разточете тестото и покрийте наредените в тавичката продуки. Не правете една голяма , а разделете тестото за две или три пици.
Изпечете пицата за около 10 мин. в предварително загрята на най-високата температура фурна. Изпечената пица обърнете върху дъска така, че това което е било отдолу да мине отгоре, нарежете и сервирайте веднага.
Да ви е сладко :)..... чаооо!
Синьо небе, зелено море :)...снимката е от сутрешната ми разходка!
ааааа, много интересна пица, изпечена така :)Със сигурност ще я пробвам, без това за довечера съм замислила пица :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ваня и хубава вечер!
Благодаря, Пепи .....надявам се да ви хареса...пицата е от рецептите на моя любимец Габриеле Бончи :)!
ИзтриванеПоздрав и спорен утрешен ден
Супер! Ще опитам този вариант на пица. Хареса ми, Ив!
ОтговорИзтриванеСега се сещам, че някъде бях гледала и пица на тиган, ама къде ли? :)
Снимката е много красива, нищо, че е зелено морето :)?
Аааа не е при мен пицата на тиган :), но ако си спомниш ще се радвам да покажеш!
ИзтриванеБлагодаря, Снежи и да ви е сладко като я направиш :)!
Хубаво утре, мила!
С тази сутрешна гледка си се заредила положително за целия ден!
ОтговорИзтриванеМного интересен начин за печене на пица и определено ще се пробва!
Поздрави!
Благодаря, Тили! Снимката стана хубава и морето/небето изглеждаха точно така и на живо, но духаше страшен вярър и разходката беше кратка......утре повече:)!
ИзтриванеСрам! Никога дори не съм чувала за такава пица, а уж се имам за обичаща да готви персона ;) Прекрасна е! Огромна благодарност за идеята! Милена
ОтговорИзтриванеНе е срам :)....аз отдавна спрях да си мисля, че знам всичко за пиците......А тази наистина е много вкусна!
ИзтриванеХубав утрешен ден, Милена!
Каква чудесна публикация!
ОтговорИзтриванеМного интересна рецепта - от теб научавам за обърната пица! Изглежда страхотно!
Благодаря ти!
Усмивки!
Изглежда страхотно! Непременно ще се пробва:)
ОтговорИзтриванеВаня,пак нещо изкушаващо ни поднасяш и толкова интересно,не бих се сетила за подобен вариант на изпичане!Благодаря за споделената идея,много оригинално и различно!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и усмихнати почивни дни!
Ванче, преркасна идея! Със сигурнст ще е много вкусно, а морето е просто магично. Все така да ти започват сутрините!
ОтговорИзтриванеПоздрави. :)
Леле, снимката на морето е уникална, Ив, какви цветове! А пицата е интересна, май не съм виждала такава, ще взема да им "обърна" в къщи по една:))) Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЕх, значи!!!! Пицата е консумирам всякак- обърната или не( не съм яла истинска италианска пица по вашите места, щото не съм ходила натам), но морето ти.... морето ти ще го сънувам;) Прегръдка, Ивана и много хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеMolia vi kajete mi zasto da e obarnata kato ne monjes ka6kaval da i porasis otgore
ОтговорИзтриванеА защо искате да ръсите непременно кашкавал? Правят се пици и без него и Ви уверявам много вкусни!
ИзтриванеPredstavata mi za pitsa taka se vlo6ava . Ili?ina4e mnogo gi obi4am ama tazi mi e stranna i ne moga da si predstavia blusa i bez kaskaval
ОтговорИзтриване