Другата рецепта от участието ми в първото българско електронно списание за кулинария SOintoFOOD е солена! Защото какво е любовта без щипка, а понякога и повече сол!
Рецептата е от сп. ''Cucina moderna''!
Продукти за 25-30 бр.:
200 гр. брашно
100 гр. краве масло
1 яйце
1 к.л. (равна) сол
1 к.л. къри
1 пликче 0,125 гр. шафран
50 гр. маково семе
щипка чер пипер
1 белтък за намазване
В купа изсипете брашното. Добавете яйцето, сол, къри, шафран, чер пипер в посочените количества. Нарежете на парчета студеното краве масло, прибавете го в купата и замесете меко тесто. Замесеното тесто загънете в стреч фолио и приберете в хладилник за 30 мин.
Върху набрашнена повърхност разточете на 2-3 мм. охладеното тесто. Изрежете с по-големи формички сърца. Намажете краищата им с белтък и посипете с маково семе. В средата на всяко сърце сложете по-малка форма такава, намажете с помощта на четка с белтък и поръсете обилно с мак. Изпечете соленките на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за 10-12 мин. Поднесете ги с бучки пармезан или друго сирене по ваш вкус.
Да ви е сладко :)!
От мен чаооо! Бъдете винаги влюбени!
Ваня,
ОтговорИзтриванепрекрасно предложение за предстоящия празник.Чудесни са соленките.
Поздрави !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеПоздрави!
И двете ти рецепти са прекрасни, изпипани до най-малкият детайл, и вярвам много вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздравления, сестра ми, за чудесното ти представяне в списанието!
Прегръдки и целувки! :)
Благодаря, сестричке! Обичам те!
ИзтриванеПрегръдка!
Ивана! Имам чувството, че откъдето минеш след теб изникват цветя от сърчица, толкова влюбена и обичана жена си! Пожелавам ти да е все така! Поздравявам те за участието!
ОтговорИзтриванеКате, съдечно благодаря и дай Боже да е все така! :)
ИзтриванеПрегръдки, мила!
Иванче, чудесни сърчица и...никога не е късно да ти пожелая Любов, нали?
ОтговорИзтриванеНаскоро съчетах мак и шафран, но с други продукти и ми хареса, сега и твоите соленки ще ги мисля:)