Продукти:
330 гр. брашно
270 мл. хладка вода
5 ч.л. зехтин
2 равни ч.л. сол
1 ч. л. захар
15 гр. мая от кубче
щипка чер пипер
щипка сух риган
1 голяма глава червен лук
Сложете маята и захарта в хладката вода. В купа сложете брашното пресято с 2 равни чаени лъжички сол. Излейте разтворената във водата мая, прибавете 5 ч.л. зехтин и замесете меко тесто. Сложете го в набрашнена купа, намажете с малко зехтин и покрийте с навлажнена кърпа. Оставете купата на топло място и изчакайте докато тестото удвои обема си.
Нарежете лука на дебели кръгове. Наредете ги в чиния, посолете и овкусете с щипка чер пипер и риган. Полейте с малко зехтин и оставете така докато тестото стане готово.
Намажете с четка тавичка (26см.) с малко зехтин. Сложете втасалото тесто и оформете на питка. Отгоре наредете шайбите лук. Оставете да втаса отново за около 40 мин. и изпечете фокачата на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.
Това е любимата ни фокача, надявам се да се хареса и на вас, да ви е сладко :)!
Ух,че вкуснооооо
ОтговорИзтриванеМиленка, има ли лучец винаги е вкусно :)!
ИзтриванеГоляма красота :) Сигурно е и много вкусно и ароматно!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ивана :)
Благодаря, Ели, наистина е много вкусно:)!
ИзтриванеПоздрав и за теб, хубав уикенд! :)
Изглежда супер вкусно, Ив! Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеВаня,
ОтговорИзтриванечудесна е фокачата.Прекрасен е червеният лук за тази цел.Благодаря за чудната идея.
Поздрави !
Благодаря, Ели, да ти е сладко :)!
ИзтриванеПоздрав и спорна сряда!
Така апититно е зачервенаааааа, чудна!
ОтговорИзтриванеМмммм супер изглежда. Ще го пробвам още довечера, че за обяд не е подходящо :D
ОтговорИзтриване