22.03.2016 г.

Сбричолата с нутела и капки шоколад


Пролетта я няма :(, нито чука на вратата, нито се провиква от някъде, че пристига! Навън вали ситно, ситно, мъгла се стеле, а небето намръщено, че чак черно!  Гледаш календара  със съмнение  питайки се:  22 март ли е или 22 октомври?! Прогнозата и занапред хич не е розово-слънчева - до неделя! После ще видим! 
И какво е лечението когато няма слънце? Шоколад разбира се, примесен с хрупкави маслени трохи, това е сладкиша,който ви предлагам днес! Имам го и във вариант с лимонов крем (много посещавана и харесвана рецепта) и с рикота и кайсии
Опитайте ги всичките, ще ви харесат! Рецептата е адаптирана тук!


Продукти;
350 гр. брашно
150 гр. краве масло
150 гр. захар
2 яйца
1 ч.л. бакпилвер
250 гр. течен шоколад нутела 
30 гр. шоколадови капки 9има ги в Кауфланд)
пудра захар


Изсипете пресятото брашно в купа. Добавете яйцата, захарта, 1 ч.л. бакпулвер и нарязаното на малки парчета краве масло. С ръце започнете да мачкате продуктите докато получите маслени трохи. Застелете тавичка (22см.) с хартия за печене. Изсипете половината от трохите, като оформите по-висок борд по стените на тавата. Затоплете леко течния шоколад и го изсипете в центъра на тавичката. Разнесете го равномерно и покрийте с останалите маслени прохи. Поръсете с капки шоколад. Изпечете саладкиша на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар. Извадете тавата от фурната, изчакайте десетина минути да се поохлади сладкиша и го извадете на решетка. Поръсете с пудра захар. Нарежете го когато се охлади напълно.
Хрупкав и на втория и на третия и четвъртия ден, ако все още има останал :)! 
Да ви е сладко! 


11 коментара:

  1. Царицата на кростатите си ти,казвала съм не веднъж и не веднъж съм ахкала тук с ококорени очи!Ваня,разкошен десерт,представям си го с чаша ароматно кафе,мммм!Щастливи пролетни дни на теб и Роби!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за похвалата, Роси!
      Вярно е с кафенце е разкошен:)!
      Прегръдка и се надявам поне при вас да е слънчево и топло като за пролет :)!

      Изтриване
  2. Отново съблазнителен десерт! Сбричолатите ти са ненадминати!
    Прегръдки и слънчеви пролетни дни! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Такава комбинация няма как да подмина! Поздрави, Ив!

    ОтговорИзтриване
  4. Изглежда много съблазняващо! Ще се пробвам през уикенда да го приготвя и да се радва фамилията :)

    ОтговорИзтриване
  5. Пролетта е целогодишен сезон когато се усмихваш, Ив! Сякаш слънце грее! Честит празник, с пожелания за здраве и благоденствие!

    ОтговорИзтриване
  6. Ах, тази пролет - от кога я чакам, още от края на лятото...:(
    Иве, това сложно име не мога да го срека:)), но е чудесен десерта, и макар да съм шокоманиак, и другите два варианта много ми допадат!

    ОтговорИзтриване
  7. Цвети Сандова30 май 2016 г. в 0:57

    Чудесен десерт

    ОтговорИзтриване