Честит юни!
Най-черешовият месец започва с рецепта с череши пък били те и само за украса!
Десертът е летен, свеж и леко напомнящ тирамису!
Продукти:
200 мл. сметана за разбиване
150 гр. маскарпоне
100 гр. рикота
12-14 бр. савоярди (бишкоти)
100 гр. захар
200 мл. сварено, охладено кафе
100 гр. начупен шоколад
череши
В купа сложете захарта, рикотата и маскарпонето. Разбийте за 5 мин. с миксер. В друга купа разбийте на сняг охладената сметана. Към първата смес прибавете на порции разбитата сметана бъркайки с лъжица докато хомогенизирате добре двата крема. Застелете продълговата форма за кейк (вместимост 1 л.) със стреч фолио. На дъното изсипете няколко лъжици крем, подравнете. Потопете в охладеното кафе бишноти и ги подредете върху крема. Продължете с крем и бишкоти докато свършите продуктите. Приберете сладкиша в хладилник за 5-6 часа.
Охладеният терин обърнете в подходяща чиния. Посипете обилно с начупен или настърган на едро шоколад и украсете с череши.
Да ви е сладко! Чаооо!
Ваня,
ОтговорИзтриванемного лесен и вкусен терин с бишкоти.Страхотна украса с череши и шоколад.
Поздрави !
Благодаря, Ели! :)
ИзтриванеХубави почивни дни!
Разкошна рецепта, много вкусно и елегантно! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМммммммм, много вкусно изглежда! Пак си ни приготвила ново изкушение.Страхотна рецепта, а и не звучи много сложно, така че и аз ще я пробвам:)
ОтговорИзтриванеБогомила,
ОтговорИзтриванеКари,
благодаря ви, дами! Вкусно е и ще се радвам да го направите и споделите :)!
Спорна седмица!
Уникално вкусно, благодаря за хубавата рецепта
ОтговорИзтриванеБлагодаря, да ви е сладко! :)
Изтриване