31.05.2016 г.

Черешов крамбъл


Най-лесният и вкусен десерт с маслени трохи и плодове! В тази рецепта представен с череши! 



Продукти:
350 гр. череши
80 гр. брашно
60 гр. краве масло
4 с.л. кафява захар
50 гр. филирани бадеми
2 с.л. ром
щипка настъргана лимонова кора


Почистете черешите от костилките и ги нарежете на четвъртинки. Сложете ги в купа и полейте с 2 с.л. ром, ако имате черешов ликьор е добре, но и рома ще свърши работа. Добавете настърганата лимонова кора и 1 с.л. кафява захар. Объркайте добре всичко и приберете в хладилник за един час. Докато черешите се мариноват пригответе маслените трохи така:
В купа изсипете брашното, 3 с.л. кафява захар, филираните бадеми и нарязаното на малки парченца студено краве масло. С ръце намачкайте продуктите докато получите трохи. Маринованите череши разпределете в четири купички и отгоре поръсете с трохите. 
Запечете крамбъла на 180 гр. в предварителмо загрята фурна с вентилатор за около 25-30 мин. Поръсете с пудра захар и сервирайте охладено. 
Да ви е сладко:)!
Тук ви припомням и други рецепти с крамбъл:


5 коментара:

  1. Божествен десерт! Обожавам череши, любимият ми плод!Презентацията ти е страхотна, поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Кари за милите думи!
      Черешите са балсам за душата :)!
      Поздрав и хубава вечер!

      Изтриване
  2. Наистина лесен , вкусен и ефектен десерт, Ив!Поднесен така е неустоим!

    ОтговорИзтриване