Лесен, вкусен, ароматен и много сочен - какво му трябва повече на един сладкиш!
Продукти:
200 гр. брашно
150 гр. кафява захар
120 гр. краве масло
100 мл. прясно мляко
2 яйца
1 портокал - сока и кората
1/2 от пакатче бакпулвер
50 гр. маково семе
100 гр. портокалов комфитюр
В купа сложете омекналото краве масло и захарта, разбийте с миксер до получаване на гъст крем (около 10 мин.). Добавете едно по едно яйцата все така разбивайки с миксера. Ароматизирайте с настърганата портокалова кора. Излейте сока от портокала. Пресейте брашното с бакпулвера и на порции го прибавете към сместа бъркайки с лъжица. Излейте прясното мляко и маковото семе. Хомогенизирайте добре получената смес. Намокрете и изцедете от водата парче хартия за печене. Застелете с нея форма (20см.) с откопчаващ се ринг. Изсипете кексовата смес, подравнете. Изпечете сладкиша на 170 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25-30 мин. Проба за готовност с дървено шишче. Затоплете леко портокаловия конфитюр (тук може да пточетете рецепта за портокалов комфитюр) и го изсипете върху охладения сладкиш. Намажете на дебел пласт като оставите малък борд по края, който поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко :)! От мен чаооо!
Ваня,
ОтговорИзтриванетвоите сладкиши са интересни и много красиви.И този не прави изключение.Чудесно изглежда и е наситен с аромати и вкусове.
Поздрави !
Благодаря ти, Ели!
ИзтриванеПоздрави и хубав петък, мила!
Ароматно и любимо, особено с мак!
ОтговорИзтриванеАЗ също го обожавам с мак! Поздрави!
Изтриване