27.01.2017 г.

Сьомга в бутер тесто ''Уелингтън''


Ако искате вярвайте, но на мен Роби тази вечер ми ръкопляска за вечерята, а него отдавна не мога да го изненадам с готвене!  Вкусно, много вкусно стана това ястие! 
Рецептата е рибна версия на класическото ''Уелингтън'', което се прави с телешко месо. В интернет има много рецепти със свинско и пилешко! Нареждат се на опашката и те! 
Днешната рецепта е адаптирана от тук!


Продукти:
правоъгълен лист бутер тесто ( 230 гр.)
400 гр. филе от сьомга
200 гр. бланширан спанак
40 гр. ''Филаделфия
40 гр. галета
40 гр. настърган пармезан
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
сол
зехтин
чер пипер


Загрейте 1 к.ч. зехтин, запържете ситно нарязания лук и скилидката чесън за кратко. Добавете бланширания спанак и гответе още 5 мин. Сложете Филаделфията, поръсете с галета и настърган пармезан, овкусете с щипка чер пипер и хомогенизирайте добре сместа. Смъкнете от котлона и оставете настрана да се охлади. 
С остър нож отстранете кожата от рибата. Посолете. 
Разстелете бутер тестото и сложете парчето риба в средата. Отгоре покрийте хубаво със спаначената плънка. Загънете рибата. Спанакът да остане отгоре. С остър нож нарежете тестото на квадрати. Намажете с прясно мляко. 


Изпечете  в предварително загрята фурна с вентилатор за 5 мин. на 200 гр. след това намалете фурната на 175 гр. и довършете печенето за още около 25-30 мин. 
Ако ви остане от спаначената плънка добавете 1 малко яйце, разбъркайте добре и напълнете домати. Изпечете ги  25 мин. и имате вкусна гарнитура, а може да ги хапнете и като основно ястие! 
Сгответе  и си заслужете аплодисментите като мен :)! Да ви е сладко! 


8 коментара:

  1. Много добре се е получила тази рибка в "кожухче", Ванче! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Сонче!
      И както казах по-горе много вкусна! :)
      Прегръдка!

      Изтриване
  2. Muy exquisito el salmón es mi preferido una gran receta ,quiero seguirte pero no me resulta intentaré nuevamente,abrazos

    ОтговорИзтриване
  3. Ваня,
    чудесни ястия, великолепно изглеждат.Все още не съм приготвяла в бутер тесто риба, но е много красиво предложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Thanks you for mention the original recipe from http://blog.giallozafferano.it/iltronodiforchette/

    ОтговорИзтриване