Продукти:
230 гр. брашно
2 яйца
10 с.л. прясно мляко
150 гр. пушен бекон
30 гр. пармезан
1 голяма глава червен лук
1/2 от пакетче бакпулвер (за солени печива)
зехтин
щипка чер пипер
Нарежете лука на полумесеци. Сложете го в тиган с 3 с.л. зехтин и 3 с.л. вода. Добавете щипка сол и 1 дафинов лист. Захлупете съда и задушете лука за 5-6 мин. Отстранете от огъня и охладете. В голяма купа пресейте брашното и бакпулвера. Добавете яйцата и прясното мляко. Хомогенизирайте добре и сложете нарязания на кубчета бекон, настъргания пармезан и охладения задушен лук. Подправете сместа с щипка чер пипер.
Застелете продълговата форма (вместимост 1 л.) за кейк с хартия за печене. Изсипете сместа в нея, подравнете и отгоре наредете резени суров лук. Изпечете в статична фурна предварително загрята на 180 гр. за около 25-30 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Не препичайте за да не стане сух. Веднага щом го извадите от фурната намажете със зехтин.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Рецептата е адаптирана от тук!
Всичко вложено в състава ми е любимо,така че ще се прави :)!Поздрави,Ив!
ОтговорИзтриванеАко и ти като мен харесваш печива с лук, значи много ще ти хареса! :)
ИзтриванеБлагодаря, Миленка!
Хубава неделя!
Ето, време за вечеря, обяд или някаква закуска - тук сме!
ОтговорИзтриванеКакво предлага Ив? Оооо, жестоко!
Четем, преглъщаме.., но ни мързи / ах как само ни мързи!!/ да напишем едно кратко -
"Благодаря." или "Супер."
Обичам печива с лук!
А най-обичам да ям нещо, което някой друг е сготвил!
Ив, продължавай да ни радваш и ограмотяваш!
От теб "чух" за шоколадов чипс преди години,
а едва вчера научих и видях къде го има тук при нас / в квартала!/.
Ммм.
Усмивка и хубава вечер.
Усмихна и мен:)! Благодаря ти, Боряна!
ИзтриванеХубава вечер!