Продукти за около 30 бр.
за тестото:
250 гр. брашно
100 гр. кристална захар
1 яйце + 1 жълтък
60 мл. слънчогледово олио
щипка сол
щипка бакпулвер
1 ванилия
за пълнеж:
130 гр. необелени смлени сурови бадеми
1 яйце
80 гр. захар
50 гр. нарязани озахарени лимонови корички
щипка настъргана лимонова кора
В купа пресейте брашното заедно с щипка сол, щипка бакпулвер и ванилията. Добавете яйцето и един жълтък, излейте олиото и замесете тесто. Ако яйцето е по-голямо може да се наложи да добавите малко брашно, тестото трябва да бъде не много меко, но не и твърдо.
Загънете омесеното тесто в стреч фолио и приберете в хладилник за 1 час. В блендер смелете бадемите с кристалната захар. Сложете ги в купа, добавете едно яйце , нарязаните на ситно лимонови корички и лимоновата кора. Хомогенизирайте добре всички продукти. От охладеното тесто на набрашнена повърхност разточете лист с дебелина около 2 мм. С най-малкият размер формичка за равиоли (ако нямате такава ползвайте обикновена кръгла формичка с d. 8 см.) изрежете кръгчета от тестото, сложете във формата, добавете от пълнежа и затворете. На мен не ми стигна от плънката, та последните две направих с кайсиево сладко, тогва и се сетих за снимка :)! Наредете равиолите в застлана с хартия за печене тава като леко завиете двата края на срещуположни страни.
Изпечете сладките в предварително загрята на 170 гр. фурна с вентилатор до приятен загар. Извадете равиолите на дървена решетка и леко поръсете с пудра захар.
Чудесни са да знаете, много ароматни и поне един ден хрупкави. На следващия омекват, но са още по вкусни :)!
Да ви е сладко!
Рецептата е адаптирана от тук!
Няма коментари:
Публикуване на коментар