Когато има сиренце ястието е вкусно, ако сиренцето е три вида е още по-вкусно, а когато се намесят круши и орехи тогава си е гурме вкусотия откъдето и да я погледнеш!
Продукти за две порции:
400 гр. пилешки гърди
100 гр. бри
100 гр. горгонзола
80 гр. настърган пармезан
200 мл. неподсладена течна сметана
щипка черен пипер
зехтин
сол
1-2 круши
няколко ореха
Нарежете пилешкото месо на дълги, дебели жулиени! Запечете на грил тиган. Запеченото месо овкусете с щипка черен пипер, сол и зехтин. Сложете тиган на слаб огън, излейте сметаната и добавете нарязаните бри, горгонзола и настъргания пармезан. Бъркайте докато сирената се разтопят. В подходяща тавичка излейте половината сос. Наредете върху него пилешкото месо и полейте с останалия сос. Поръсете с нарязани орехи и малки парченца круши. Отгоре наредете няколко резена круши. Запечете ястието за около 20 мин. на 200 гр. в предварително загрята фурна.
- Ако не харесвате комбинацията от сирена, която ви предлагам може да ги смените по ваш вкус. Но ви уверявам, че с тези е много, ама много вкусно.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Само ще добавя: когато е направено от Ивана, откъдето и да го погледнеш ще е уникално.
ОтговорИзтриванеБраво Ванче!
Поздрави Катя
Благодаря ти, Кате, ама това ястие е наистина много вкусно! :)
ИзтриванеПоздрав и хубав четвъртък!
С удоволствие бих опитала са го сготвя и да изненадам домашните.
ОтговорИзтриванеЧудесни снимки!
Приятен ден!
Благодаря ти, Боряна, ще е вкусна изненада :)!
ИзтриванеХубав петъчен следобед!
Ванче, направих ”меките ябълкови кексчета”. Много са хубави, ако искаш ела да пийнем по кафенце с тях. А после ще хапнем ”кокосово топчета с извара”. Понеже нямам портокалов ликьор ще пийнем малинов. Топчетата с него никак не са лошо.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептите.
Поздрави Катя
Оооо, малинов е чудесен :)! Благодаря, Кате за поканата с удоволствие бих дошла само да съм по-наблизо! Аз пък да не съм с празни ръце мога да донеса ябълков маслен пай с бадемов крем! :)
ИзтриванеПоздрави и хубава съботна вечер!
Ваня,
ОтговорИзтриванечудесно нетрадиционно, но красиво ястие.Интересна комбинация с есенна и зимна круша, която е в изобилие този сезон.
Поздрави и успешна нова седмица !
Благодаря, Ели! Ястието е много вкусно, опитай го! :)
Изтриване