7.11.2018 г.

Пиле със сирена - Petti di pollo ai formaggi


Когато има сиренце ястието е вкусно, ако сиренцето е три вида е още по-вкусно, а когато се намесят круши и орехи тогава си е гурме вкусотия откъдето и да я погледнеш! 



Продукти за две порции:
400 гр. пилешки гърди 
100 гр. бри
100 гр. горгонзола
80 гр. настърган пармезан
200 мл. неподсладена течна сметана
щипка черен пипер 
зехтин
сол
1-2 круши 
няколко ореха 



Нарежете пилешкото месо на дълги, дебели жулиени! Запечете на грил тиган. Запеченото месо овкусете с щипка черен пипер, сол и зехтин. Сложете тиган на слаб огън, излейте сметаната и добавете нарязаните бри, горгонзола и настъргания пармезан. Бъркайте докато сирената се разтопят. В подходяща тавичка излейте половината сос. Наредете върху него пилешкото месо и полейте с останалия сос. Поръсете с нарязани орехи и малки парченца круши. Отгоре наредете няколко резена круши. Запечете ястието за около 20 мин. на 200 гр. в предварително загрята фурна. 
  • Ако не харесвате комбинацията от сирена,  която ви предлагам може да ги смените по ваш вкус. Но ви уверявам, че с тези е много, ама много вкусно. 

Да ви е сладко :)! Чаооо! 


8 коментара:

  1. Само ще добавя: когато е направено от Ивана, откъдето и да го погледнеш ще е уникално.
    Браво Ванче!
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Кате, ама това ястие е наистина много вкусно! :)
      Поздрав и хубав четвъртък!

      Изтриване
  2. С удоволствие бих опитала са го сготвя и да изненадам домашните.
    Чудесни снимки!
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Боряна, ще е вкусна изненада :)!
      Хубав петъчен следобед!

      Изтриване
  3. Ванче, направих ”меките ябълкови кексчета”. Много са хубави, ако искаш ела да пийнем по кафенце с тях. А после ще хапнем ”кокосово топчета с извара”. Понеже нямам портокалов ликьор ще пийнем малинов. Топчетата с него никак не са лошо.
    Благодаря за рецептите.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оооо, малинов е чудесен :)! Благодаря, Кате за поканата с удоволствие бих дошла само да съм по-наблизо! Аз пък да не съм с празни ръце мога да донеса ябълков маслен пай с бадемов крем! :)
      Поздрави и хубава съботна вечер!

      Изтриване
  4. Ваня,
    чудесно нетрадиционно, но красиво ястие.Интересна комбинация с есенна и зимна круша, която е в изобилие този сезон.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели! Ястието е много вкусно, опитай го! :)

      Изтриване