Вкусна супа, много далече по вкус от нашите български, но пък цяла италианска, тосканска! Негубеща от това, че няма застройка и не изглежда чак толкова привлекателно, заслужава да се опита!
Продукти:
300 гр. манголд
2 картофа
1 морков
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 л. зеленчуков бульон
сол
зехтин
щипка черен пипер
шепа запечени бадеми
Нарежете моркова, лука и скилидките чесън на дребно. В тенджерка загрейте зехтин и запържете нарязаните зеленчуци. Налейте чашка бульон и сложете манголда нарязан на ситно. Оставете супата да поври около 5 мин. Овкусете със сол, щипка черен пипер и налейте останалия бульон. Добавете нарязаните на парчета картофи. Захлупете съда и оставете супата да ври до омекване на картофите. На сух тиган запечете шепа бадеми. Готовата супа поднесете в купичка на дъното на която сте сложили препечен хляб поръсена с натрошените бадеми.
Други варианти на супата са като замените картофите със зрял боб или нахут. Ползвам консерви в този случай. Или пък запържите до златисто заедно с лука и моркова тънки парченца бекон.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
В блога може да прочетете още една вкусна рецепта с манголд:
Страхотна супа Ваня, правя подобна.Ще добавя и бадеми.Манголдът е много, много вкусен.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеИ в къщи го харесваме много, понякога го варя в подсолена вода, прецеждам! В тиган запържвам натрошена прясна наденичка, слагам манголда, подправям със скилидка чесън и оставям на котлона да се изпари хубаво водата. После го слагам за пълнеж на питки или върху пица! Много вкусно става🙂!
Поздрави!
Звучи интересно:)
ОтговорИзтриване