4.03.2020 г.

Шоколадов кекс с червено вино и вишни-Ciambellone al cioccolato e amarene


Чуден стана, чуден! Опитайте непремено!
 Рецептата е адаптирана от тук


Продукти:
200 гр. брашно
4 яйца
180 гр. краве масло
180 гр. захар
70 гр. нишесте
50 гр. какао
130 мл. червено вино
1 равна чаена лъжичка канела
150-200 гр. вишни може от компот или замразени
1 бакпулвер 
за шоколадовата глазура:
50 гр. натурален шоколад
3 с.л. течна сметана 



В купа пресейте брашното, какаото,  канелата, нишестето и щипка сол. Разбийте омекналото на стайна температура краве масло със захарта до гладък крем. Добавете едно след друго яйцата все така разбивайки с миксера. Излейте на струйка червеното вино. На порции прибавете сухата смес като бъркате с лъжица. Последно добавете вишните. Подмажете и набрашнете форма за кекс. Изсипете сместа. Изпечете кейка на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 35 мин. Пробавйте за готовност с дървено шишче. Внимавайте да не препечете кейка за да не стане сух. 
Извадете готовия сладкиш и охладете на решетка. Начупете в малка тенджерка шоколада. Прибавете 3 с.л. течна сметана и разтопете на водна баня. Полейте кейка. Укарсете по ваш вкус и да ви е сладко :)! Чаооо! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар