6.05.2020 г.

Домашно маринована херинга с кисели краставички и каперси


Продукти:
8 бр. филе от херинга
1 глава лук
20 гр. каперси
1-2 кисели краставички
за маринатата:
600 мл. оцет
250 мл. вода
1 с.л. захар
1-2 д бр. дафинови лста
зърна черен пипер



Аз използвах замразени филета. Размразените филета посипете с едра морска сол и приберете в хладилник за 24 часа, след което ги измийте под течаща студена вода. В тенджера излейте оцета, водата, добавете 1 с.л. захар, дафиновите листа и зърна черен пипер. Сварете маринатата за 10 мин. Охладете. В средата на всяко филе сложете по парче краставичка, парчета лук и 1-2 каперси. Завийте на руло и забодете с клечка за зъби. Наредете по 4 рулца в буркан , сложете нарязан лук, дафинов лист, зърна черен пипер и залейте с охладената марината. Затворете бурканите и приберете в хладилник . Рибата е готова за консумация след 3-4 дни. 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар