Има ли мода в пастата?!
Да, каза Роберто и си поиска тази паста, много модерна в италианските ресторанти през 80-те години на миналия век. Дали се справих с рецептата- да, каза пак Роберто! Оригиналната рецепта е с бекон, но в регион Марке се прави и със скариди. Пастата е пенне и не я казвайте с едно Н, щото тогава иде реч за една важна анатомична част от мъжкото тяло, та да си нямаме разправии после кой какво изял пък не разбрал! :)
Продуктите са за една порция:
90 гр. паста пенне
150 гр. скариди
50 мл. водка
100 гр. доматено пюре
50 мл. готварска сметана
2 скилидки чесън
щипка магданоз
щипка лют червен пипер
Нарежете на ситно скилидките чесън. В тиган загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете чесъна с щипка магданоз за минута. Пуснете скаридите, разбъркайте и полейте с водката. След минута-две когато се е изпарил алкохола добавете доматеното пюре и щипка лют червен пипер. Посолете и гответе соса около 10 мин. като разбърквате често. Малко преди да свалите съда от котлона добавете сметаната.
Сварете пастата според указанието за време написано върху опаковката. Прехвърлете я в топлия сос. Върнете съда на включения котлон за 2-3 мин. докато се овкуси добре пастата като разтръсквате внимателно. Изсипете в чиния готовата паста и поднесете веднага!
Да ви е сладко! :) Чаооо!
Няма коментари:
Публикуване на коментар